Poslije dva uspješna festivala, vrijeme je za još jedan - u Tivtu će 21. aprila biti održan treći „MHC Dreamers”, turnir u mini rukometu za djecu 2013. i 2014. godište.

U dvorani „Župa” okupiće se najmlađi rukometaši iz brojnih crnogorskih klubova, a do sada su nastup potvrdila i dva tima iz Bosne i Hercegovine - mostarski Zrinjski i trebinjski Leotar.

„Kao i u prethodne dvije godine, cilj mi je da se djeca iz crnogorskih klubova okupe. Uz nekoliko ekipa iz regiona, turnir će uglavnom činiti ekipe iz naše države. Sve ide ubrzano, nije vrijeme kao nekad da treniraš tri godine da odigraš jednu utakmicu. Uz fenomenalne festivale koje su pokrenuli Filip Adžić i Marko Martinović, odlučio sam da se kroz turnirski dio igramo i družimo i sa najmlađim članovima u našim klubovima. Rezultat zaista ne bi trebalo da bude u prvom planu, iako nas sve instiktivno 'povuče' kad vidimo onu tablu sa brojkama”, kaže organizator tivatskog festivala Vuk Kaluđerović.

Trener koji sa mlađim kategorijama Partizana pravi sjajne rezultate dobro zna da djecu zanima uspjeh i da ih to privlači da ostanu u sportu.

„Pehari i nagrade za najbolje pojedinice su osnovni motivi koji djecu još više, ako je moguće, privuku sportu koji nam je donio toliko radosti. Uz pregršt obaveza, nije nam lako da ispunimo sve zamišljeno, trudeći se da zadržimo nivo od prošlih godina ili, ako možemo, da budemo još bolji”.

Novac za organizaciju ovakvog događaja nije lako naći, ali se u Tivtu snalaze.

„Moram da izrazim zahvalnost firmi ‘Dipling’, koja nam je prva izašla u susret, ‘Đak sportu’ i konobi ‘Bacchus’. Uz njih, imamo i prijatelje koji su uvijek uz nas”, rekao je Kaluđerović.

I Rukometni savez Crne Gore je prepoznao važnost turnira, pa pokriva sve troškove sudija.

„Moram da se zahvalim gospodinu Ivanu Pavićeviću, koji je na prethodnom turniru bio sa nama od prvog do posljednjeg minuta. Dao je ogroman doprinos da sve izgleda besprekorno, a saradnja sa Savezom će se nastaviti i ove godine”.

Prethodnih godina promoteri turnira su bili selektorka „lavica” Bojana Popović, kapiten „lavova” Mirko Radović, najtrofejniji crnogorski trener svih vremena Dragan Adžić, bivši reprezentativac Goran Lasica...

„Prijave traju još dva dana, svi klubovi su dobrodošli kod nas, a iznenađenja za učesnike neće faliti ni ove godine”, poručio je Kaluđerović i zahvalio se Radio Tivtu i MNE rukometu na medijskoj podršci.

Pratite nas!