Rukometašice Crne Gore počele su pripreme za Svjetsko prvenstvo u Japanu.

„Lavice” će 30. novembra otvoriti prvenstvo sa Senegalom, nakon toga će igrati protiv Kazahstana, a prvi derbi C grupe čeka ih 3. decembra sa Mađarskom...

U našoj grupi su još Španija i Rumunija.

 - Primarni cilj su kvalifikacije za Olimpijske igre, idemo utakmicu po utakmicu, spremne smo, srećne i jedva čekamo da počne Svjetsko prvenstvo. Najteži mečevi čekaju nas sa Španijom, Mađarskom  i Rumunijom. Mislim da će upravo ovi mečevi pokazati koliko možemo - kazala je Jelena Despotović, koja je u dobroj formi stigla iz Debrecina.

Naše reprezentativke odigraće kontrolnu takmicu pred put za Japan. „Crvene” će testirati Njemice u četvrtak Štutgartu.

- Dugo smo zajedno, znamo se, iskoristićemo i taj meč najbolje što možemo i onda idemo za Japan.

Mađarska?

- Sve igračice ove selekcije igraju jaku ligu i sigurno su spremne. Sa njima očekujem najteži meč. Od starta moramo jako i hrabro.

„Lavice” su 2015. godine na SP u Danskoj pobijedile Mađarsku 32:15, Jelena Despotović sada vidi duplo jači mađarski tim.

- Sazrele su, imaju dosta mladih i talentovanih igračica. Spremne su i posebno motivisane.

Majda Mehmedović jedva čeka da počne šampionat.

- Iskreno jedva čekam da krenemo na put i da SP konačno počne. Dugo razmišljamo i maštamo o tome, naša očekivanja su velika. Svakoj djevojci je san da ode na OI. Idemo u Japan sa pozitivnim mislima, da obezbijedimo najmanje kvalifikacije za Tokio. Sigurna sam da možemo ostvariti cilj. Samo zdravlje da nas posluži .

Sistem Svjetskog prvenstva odgovara našim reprezentativkama.

 - Radujem se što nam se pružila mogućnost, kao i ostalim selekcijama, da iz jedne grupe idemo u drugu i izbjeći teške, stresne borbe osmine finala. Lakše je igrati ovako.

Odmah sa lakšim rivalima, koliko je to dobro?

- Nijesmo do sada imale priliku da nam prvi protivnici, makar na papiru, budu malo slabiji. To je dobro, jer možemo da uđemo u bolji ritam. A to je šansa da neke igračice, koje su se istrošlile kroz Ligu šampiona, selektor odmori. Redosljed je, u svakom slučaju, veoma dobar.

Pratite nas!