Jovanka Radičević vidi šansu na OI, jer - sportski se nadati i vjerovati u snove. ,,Lavice” su od juče na okupu, misija Tokio je počela, raspoloženje je na nivou.

- Poslije marta i velikog uspjeha jedva smo čekali da dođe ovaj dan. Okupili smo se sa ciljem, a to je da se što bolje spremimo za najveću sportsku smotru. Suvišno je pričati što za nas i državu znači nastup na OI. Srećna sam, samo želim da budemo zdrave, a potajno se nadamo dobrim rezultatima, kao i svi. Ne želim ništa da obećavam, ali znam da ćemo se do kraja boriti - kazala je kapitenka.

Do odlaska na OI djevojke sa stručnim štabom radiće žestoko kako bi prvi meč 25. jula sa Angalom dočekali u dobrom raspoloženju.

- Najvažnije da smo zdrave i da se u ovom periodu, do odlaska, što bolje spremimo.

Od prvog učešća na OI 2012. godine nastupile su promjene u timu.  

- Sada je to spoj mladosti i iskustva. Nekoliko nas je već doživjelo OI, a sigurna sam da će i mlađe, uz našu podršku, dati maksimum. Olimpijske igre su posebna priča. Idemo mirne glave, bez pritiska, a za što se spremamo znamo između sebe. Imamo pravo, kao sportisti, da sanjamo najveće domete, ali i treba da idemo korak po korak.

Kapitenka vidi tešku grupu, specifične termine utakmica.

- Igraćemo u 9 i 11 sati i moraćemo da se prilagodimo.Treniraćemo u tim terminima kako bi se organizam navikao. Grupa je jaka, a najteže je igrati unaprijed dobijene utakmice. Nemamo prliku često da igramo sa ekipama koje nijesu iz Evrope. Mislim da su sva tri rivala nepredvidljiva. Ali, iskreno, fokus je na nas, a pokazali smo da možemo sa svima da igramo. Iskreno, zašto bi razmišljali o bilo kome.

Olimpijske igre su posebne i Jovanka na ovo takmičenje gleda kao na najveće dostignuće karijere.

- U dva da nas probude bićemo spremne za Igre. Za ovo se živi i trenira cijelu karijeru, a neko nikad i ne ode. Muška reprezentacija Hrvatske ostala je kod kuće, što dovoljno govori o svemu.  

 

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve