U baražu za Svjetsko prvenstvo u Egiptu, rukometaši Crne Gore igraće sa Češkom.

Čini se da su „lavovi” dobro prošli, jer je Češka jedna od slabijih selekcija iz prvog šešira.

Dobra stvar za naš tim je  što će se revanš igrati u Crnoj Gori, baš kao i 2012. godine, kada je tim tadašnjeg selektora Zorana Kastratovića eliminisao Švedsku i izborio plasman na Svjetsko prvenstvo u Španiji.

Prvi meč igra se u Češkoj od 5. do 7. juna, revanš je od 9. do 11. juna.

- Mislim da treba da budemo zadovoljni ishodom žrijeba prije svega zbog činjenice što revanš igramo kod kuće, što je veoma značajno u ovakvim kvalifikacijama. Treba da nastavimo da gradimo i igru i atmosferu što radimo duže od godinu, moramo da odigramo taktički zrelo utakmicu u Češkoj, koja će biti veoma teška, jer je to reprezentacija koja je u velikom usponu u posljednje dvije godine. Siguran sam da ćemo pred našim navijačima odigrati onako srčano kao što znamo i vjerujem da imamo šansu za plasman na Svjetsko prvenstvo - rekao je selektor naše reprezentacije.

Naravno, Roganović ne očekuje lak posao.

- Neće biti lako, ali vjerujem da su momci spremni da daju sve od sebe, jer znamo koliki je ulog i što bi značio plasman na Svjetsko prvenstvo. Ovoj generaciji je potreban kontinuitet učešća na velikim takmičenjima, a Evropsko prvenstvo je pokazalo da smo na pravom putu. Nadam se da će svi igrači zdravi i spremni dočekati jun i da ćemo ponovo obradovati naš narod.

 

Pratite nas!