Drugi dan rada u Tivtu je iza rukometaša Crne Gore.

„Lavovi” se spremaju za dvomeč sa Bosnom i Hercegovinom u petak (19 sati) u „Župi” i u subotu (17 sati) na Cetinju, ali je glavni cilj uigravanje za Evropsko prvenstvo u Švedskoj, Norveškoj i Austriji.

Tim Zorana Roganovića će igrati u Gracu u grupi A sa Hrvatskom (9. januar), Srbijom (11. januar) i Bjelorusijom (13. januar), a pokušaće da osvoje jedno od prva dva mjesta i prođu u glavnu fazu.

Kapiten Vasko Ševaljević je zadovoljan kako se radi.

- Sve dobro protiče, nema apsolutno nikakvih problema. Dvije utakmice sa BiH valjaće nam kao provjera, svi će dobiti šansu, a ima nas dosta. Najavljeno je da ćemo imati dvije prijateljske utakmice u januaru pred samo prvenstvo, ali tada neće biti puno vremena za pripreme. Lige se završavaju dosta kasno, a Evropsko prvenstvo počinje ranije nego prije. Bitno je da ostanemo zdravi, zadržimo sadašnji nivo forme i ubijeđen sam da imamo šta da pokažemo - rekao je Ševaljević za naš portal.

Roganović je već počeo da sprema svoje igrače za rivale u Gracu.

- Imamo puno video materijala, nešto će još da stigne. Na tome se ozbiljno radi, nećemo ostati uskraćeni ni za šta. Detaljno ćemo se upoznati sa svim protivnicima u pauzi između ovog okupljanja i početka priprema - naglašava 31-godišnji bek.

Ševaljević je igrao na tri prvenstva Evrope i nema nijednu pobjedu. Sada će možda biti neophodne i dvije za plasman u drugu fazu, kojem se „lavovi” nadaju.

- Igrao sam tri evropska prvenstva i uvijek nam je falio gol ili smo napravili neki loš potez. Mislim da smo sada sazreli, iskusniji smo, a čini mi se da nikad nismo bili bolji kao tim. Atmosfera je veoma pozitivna, imamo sve što odlikuje dobru ekipu. Moramo da zadržimo takav osjeća i i nadam se da ćemo ovog puta ispuniti cilj.

Jasno je da je Hrvatska favorit, ali protiv Srbije i Bjelorusije može da se igra.

- Jedno su priče, drugo je kad dođe utakmica. Mislim, ipak, da smo konačno sposobni da pobijedimo nekoga. Sada je teže proći grupu, jer jedna pobjeda gotovo sigurno neće biti dovoljno. Smatram da protiv Srbije i Bjelorusije možemo dosta toga da tražimo, ali ćemo i protiv Hrvatske svakako ići na pobjedu.

Vasko Ševaljević će dva meča u reprezentaciji igrati u dvoranama koje dobro poznaje, a prvu blizu svog rodnog grada Kotora.

- Milo mi je što igramo u Tivtu. To mi je na pragu od kuće, tu sam i počeo ozbiljno da se bavim rukometom i dvorana „Župa” mi je ostala u lijepom sjećanju. Drugi meč se igra na Cetinju, gdje sam još malo sazrio i onda otišao u Španiju - istakao je Ševaljević.

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve