Katarina Bulatović, naša rukometna legenda, završila je karijeru, ali je i dalje indirektno u rukometu, kao navijač. Ispratila je četiri meča 7.  kola Lige šampiona, a kao što je poznato mnogi dueli su odloženi zbog korone, kao i meč u Rumuniji između Valčee i Budućnosti.

- Nadamo se da će Budućnost konačno, nakon nekoliko sedmica pauze, odigrati utakmicu. Dosadno je kada se samo trenira. Rumunska ekipa je u katastrofalnom stanju, a rukometašicama Budućnosti, poslije velike pauze, biće teško da uđu u ritam, a možda je za početak dobrog ritma dobro što je protivnik Valčea. S obzirom na ukupnu situaciju i na mnoge neočekivane rezultate, a kako još puno ima da se igra, vjerujem da će Budućnost do kraja ove faze izboriti mnogo bolji plasman od trenutnog. Vidjeli ste da svi imaju velike probleme sa virusom, upravo onakve kakve je Budućnost imala na početku priprema. Niko ne može da uđe u super ritam, a čini mi se da je jedino Đer najbezbolnije prošao. Mađarski tim bi mogao najbrže da se vrati, posebno zbog toga što ih u novembru čekaju utakmice svaki drugi, treći dan - kazala je Bulatović.

Podršku da se što prije oporavi Katarina je uputila članici Budućnosti i nacionalnog tima Tatjani Brnović, koja je juče operisala rame u Zagrebu.

- Šteta, znamo svi koliko Tanja znači za odbranu i napad i kako je igrala ove i prošle sezone. Njeno neigranje je veliki minus za Budućnost. Ali se nadam da će njeno odsustvo nadomjestiti Ema i Nikolina koje super igraju. Nadam se da Budućnost više neće imati nikakvih problema.

Korona virus ozbiljno prijeti ekipama, Katarina se uzda u vakcinu.

- Ova sezona je za zaborav. Nadam se brzoj vakcini i da onda nešto uradimo od januara. Bar normalno sport da pratimo i da ne bude više stresnih situacija. Naravno, moramo da pazimo više na sebe, posebno sportisti koji su izloženi velikim naporima.

 

Đer - Borusija Dortmund 34:24 - 38:25

Rutinski je Đer odradio posao u oba meča, nije se brinuo za bodove. Svi se bolje osjećaju kada nema problema u klubu. Djevojke su navikle da gledaju samo na teren, a sad je konačno tako - sve je na svom mjestu. Očekujem da će Đer igrati sve bolje, ali lako je pričati nakon ovakvih utakmica. Vidjećemo sve kada budu igrali sa jačim protivnikom.  

 

Rostov - Esbjerg 28:24

Očekivala sam pobjedu domaćina, ali i negdje neizvjesniju utakmicu. Rostov polako ulazi u ritam, a ovo je neko vrijeme kada se u očekivalo da će se oporaviti sve igračice. Esbjerg je bio nedovoljno dobar da priprijeti Rostovu.

 

FTC - Bitighajm 24:35

Gledala sam utakmicu i nijesam mogla da vjerujem. Bitighajm je lijepo igrao. Sve što su rukometašice ove ekipe uradile - prošlo je. Protok lopte je bio brz, a golmanka Sando odlična. Kad god bi FTC bio blizu, Sando je odlučivala. Odavno nism vidjela ovako loše izdanje mađarske ekipe. Bili su bez pravih ideja u napadu, loši u odbrani, niko se nije izdvojio...

 

Krim - Bukurešt 23:25

U ovom kolu jedina neizvjesna utakmica. Bukurešt je strijepio za bodove do posljednja dva minuta. Bukurešt se mučio, a Krim je stvarno igrao dobro i stvarao šanse. Pokazalo se ponovo pravilo da svako mora maksimum da pruži da bi osvojio bodove.

 

CSKA - Odenze 27:23

Najsrećnija sam zbog njih! Nakon povrede Mihaličenko odigrali su super. Jedna od rijetkih ekipa, ako izuzmemo Đer, gdje se stvarno vidi da  sve djevojke uživaju na terenu. I svaka je u ovoj pobjedi dala doprinos. Baš volim da ih gledam. Igrale su kao kad su počele Ligu šampiona.

Pratite nas!