Poslije Mađarske i Poljske, Đurđina Malović ide u novu zemlju - Francusku.

Nikšićanka, koja igra na poziciji desnog beka, na kraju sezone odlazi iz MKS Lublina i prelazi u Tulon.

„Naravno, prije svega želim da na pravi način završim sezonu u Lublinu, ovaj tim ne zaslužuje ništa manje od mog maksimalnog zalaganja do kraja sezone. Imam samo riječi hvale i pozitivne emocije. Poslije dugo vremena, pauza i zdravstvenih problema konačno sam povezala solidan broj utakmica i vjerujem da sam spremna za novi izazov. Francuska liga je ozbiljna, tim za koji ću nastupati takođe. Nisam puno razmišljala, vjerujem da sam donijela pravu odluku i da ću nastaviti za sada skroman niz, u cilju da podignem svoju igru na još viši i ozbiljniji nivo”, rekla je povremena crnogorska reprezentativka za MNE rukomet.

Malovićeva je potpisala dvogodišnji ugovor sa timom iz grada na Azurnoj obali i imaće veliku šansu da se dokaže, jer će u Francuskoj svakog vikenda imati veoma jake utakmice.

Đina je karijeru počela u rodnom gradu, potom bila u Budućnosti i njenoj tadašnjoj filijali Danilovgradu, a potom je igrala za dvakluba iz Budimpešte - Ferencvaroš i MTK, te poljski MKS Lublin.

„Ona je veoma dobra defanzivka, pametna i borbena. U napadu igra odlično, zna da doda loptu i pivotu i krilima, a sposobna je da šutira sa distance i veoma je interesantna zbog visine (182 cm). Ona je kompletna igračica i ispunjava naše potrebe perfektno”, rekao je trener Tulona, Stefan Plantan.

Pratite nas!