Prvi put od Evropskog prvenstva, rukometaši Crne Gore su na okupu. EHF sedmica poslužiće za testiranje i uigravanje za najvažniju akciju u 2022. godini - aprilski baraž za Svjetsko prvenstvo, u kojem će rival biti pobjednik dvomeča BiH - Grčka.

U odnosu na šampionat u Mađarskoj i Slovačkoj, među „lavovima” zbog opravdanih razloga nema tri pivota - Nemanje Grbovića, Vuka Lazovića i Nebojše Simovića, koje mijenjanju mlade snage Miodrag Ćorsović i Luka Vujović.

Nema ni povrijeđenog golmana Nikole Matovića (došao da pozdravi saigrače) i Mila Mijuškovića, koji je trebalo i da bude zamjena za neprikosnovenog Nebojšu Simića i trener čuvara mreže, ali je oslobođen obaveza da bi potpisao ugovor sa članom Asobal lige, Torelavegom. Umjesto njega, poziv je upućen Filipu Borozanu.

Promjena je bilo i u stručnom štabu - Draško Mrvaljević više nije direktor reprezentacije, već koordinator mlađih selekcija, pa će Zoranu Roganoviću u radu pomagati trener juniorske selekcije, Brano Božović.

- Atmosfera je vrlo dobra, radujemo se što smo se ponovo okupili nakon najvećeg uspjeha u istoriji našeg muškog rukometa. Najviše ćemo raditi na testiranju fizičke snage i kondicije, te odraditi taktički dio. U mislima nam je bila Bosna i Hercegovina, ali su se u njihovoj reprezentaciji dogodile neke stvari, tako da će im posao protiv Grčke biti otežan. Poslije prvog meča u srijedu će se približno znati ko će nam biti rival - aludirao je Roganović na činjenicu da je ostavku na mjesto selektora BiH podnio Ivica Obrvan, iako je u februaru potpisao novi ugovor (postavljen Toni Čolina), te da nema nekoliko iskusnih igrača.

Šansu da se nametnu na treninzima, u odsustvu tri iskusna pivota, dobiće Ćorsović i Vujović.

- Njih dvojica su s nama već dvije godine i računamo na njih u budućnosti. Za njih je svaki momenat u A reprezentaciji prilika da dokažu da možemo da računamo na njih i na zvaničnim utakmicama - naglasio je Roganović.

Kapiten „lavova” Vasko Ševaljević je istakao da poslije nekoliko sati druženja ima utisak da se ekipa nije ni razdvajala nakon Evropskog prvenstva.

- Ostvarili smo uspjeh, ali čekaju nas nove obaveze. Moramo da se fokusiramo na baraž i da probamo da što efikasnije iskoristimo ove pripreme. Imamo još mjesec do tih mečeva, vjerovatno protiv Bosne i Hercegovine, jer smatram da je kvalitetnija reprezentacija od Grčke. Ko god bude protivnik, znamo šta nam je raditi - rekao je iskusni Kotoranin.

Pratite nas!