Ivoni Pavićević 28. novembra ističe kazna nakon što je doping skandal prošle godine, malo pred početak Svjetskog prvenstva, potresao rumunsku ekipu Brašov.

Krajem avgusta stavljena je tačka na slučaj „Korona Brašov”, a najveća gubitnica bila je upravo Pavićević.

Crnogorskoj reprezentativki je tada suspenzija smanjena sa 16 na 12 mjeseci.

Svjetska antidoping agencija (WADA) je, nakon što je dobila sve dokaze iz Rumunske antidoping agencije (ANAD), odlučila da većinu kazni prepolovi, a da neke umanji za četiri mjeseca.

Ivona je bila u grupi igračica koje su kažnjene 16 mjeseci, ali samo njoj nije prepolovljena kazna.

- Godina bez rukometa teško mi je pala. Period pun neizvjesnosti. Na sreću, porodica i prijatelji su bili uz mene - kazala je Pavićević, koju je selektor „lavica” Per Johanson stavio na širi spisak za Evropsko prvenstvo koje 3. decembra počinje u Danskoj i Norveškoj.

Ivona je nedavno raskinula ugovor sa rumunskom ekipom, a WADA je dozvolila da se priključi timskom radu.

- Počela sam da treniram sa ekipom Budućnosti, što mi puno znači. Važno mi je da sam tu, na terenu, sa loptom i da igram. Znam da me čeka period kada ću morati još jače da treniram, mada sam individualno dosta radila. Nadam se da ću od januara sa novim klubom se vratiti rukometu.

Gumicom ne može da izbriše sve ono što je godina donijela i odnijela sa sobom. Ivona kaže da apsolutno nije znala šta se sprema nakon što su igračice bile podvrgnute laserskoj intravenoznoj terapiji na nagovor rumunskog kluba.

- Apsolutno nisam znala o čemu se radi. Poslali su nas i kazali da je sve legalno, niko nije pominjao doping.

Kroz kompletan period do izražaja je došla mentalna snaga.

- Nijesam klonula, kompletan period me je ojačao i zaista sam vidjela koliko sam psihički jaka, zbog čega sam ponosna na sebe. Znam da sam tada u jednom danu sve izgubila, prije svega ono što volim i zbog čega sam se žrtvovala, ali idem dalje. Najvažnije da sam počela da treniram i da mi vrijeme brže prolazi.

Zahvalna je na svakoj riječi podrške. Srećna je, takođe, što ju je selektor uvrstio na spisak za EP.

- Per je zaista bio uz mene, pružao mi podršku, zvao me je, i na ovaj način mi je samo dao ogroman motiv da radim. Znači mi puno to što sam na širem spisku, iako godinu nijesam u rukometu. Želim da kažem da bez podrške porodice i najbližih ne bih možda ni uspjela. Mnogi su me „kupili” odnosom za cio život.

Pratite nas!