,,Lavice” su trijumfom protiv šampiona Evrope ozbiljno zakucale na vrata OI,  a plasman bi večeras mogle da proslave ako Rumunije savlada ili odigra neriješeno sa Norveškom.

Ali, naše rukometašice ne zavise od večerašnjeg ishoda, jer drže stvari u svoje ruke, čak i ako Norvežanke upišu trijumf. U ovom slučaju sva tri tima bila bi sa istim brojem pobjeda, a Crnogorkama bi u posljednjem meču sa Rumunkama odgovarao i poraz od četiri ili manje golova. U trouglu bi imale pozitivnu gol razliku.

Naravno, ,,lavice” se ne opterećuju kalkulacijama, znaju kako mogu, a ohrabrene su velikim trijumfom na premijeri kvalifikacija za OI.

U svakom slučaju, večeras u dvorani ,,Verde” očekuje se zanimljiv meč, u kojem Norvežanke, koje prvi put igraju kvalifikacije, nemaju pravo na kiks.

- Poslije poraza od Crne Gore čeka nas težak put do Igara. Sinoć nas je dočekala ista igra za koju smo se pripremali. Možda smo bili previše zeokupljeni rezultatom. Promašili smo 20 šuteva, a 15 iz dobrih situacija. Sada se moramo skupiti - kazao je selektor Hergeirson.

Selektor Rumunije Adrian Vasile vidi opasnog protivnika, ali i šansu.

- Morate biti maksimalno pripremljeni i maksimalno fokusirani da biste mogli da njegujete identitet šampiona i identitet tima. Sjajan tim svakoj utakmici pristupa pobjednički i to je ono što moramo da uradimo. Moramo imati glad za rezultatima.