„Lavice“ su blistale od sreće nakon posljednjeg meča na Evropskom prvenstvu u Danskoj. Imale su i mnogo razloga za takav osjećaj, jer su se protiv Španije vratile iz minusa od osam golova, mogle i do velike pobjede, a na kraju su zahvaljujući sjajnoj golmanki Ljubici Nenezić došle do boda koji im je donio sedmo ili osmo mjesto na šampionatu.

U šest mečeva na šestom učešću na smotrama najboljih selekcija Evrope, odigrale su samo dva loša poluvremena (drugo protiv Danske i prvo protiv Španije), pokazale da imaju veliko srce i da su i dalje ozbiljna konkurencija rukometnim velesilama, iako oslabljene neigranjem tri igračice iz startne postave sa Svjetskog prvenstva u Japanu prošle godine.

- Imamo nevjerovatan karakter i srce, to je ono što krasi Crnu Goru. Uvijek kažem da neko može da nas voli ili ne, ali mora da se divi borbi, jer svaka od nas gine za ovaj dres. Svakoj od nas je ovaj dres sve i to pokazujemo od prve do posljednje utakmice. Presrećna sam i ponosna na ovaj tim, pokazale smo veliku borbu u svakoj utakmici. Nijesmo imale sreće protiv Francuske i Rusije, ali smo u glavnoj rundi pokazale da samo mi možemo da pravimo neke stvari, jer smo ubjedljivo slavile protiv Švedske i vratile se poslije minusa od osam golova protiv Španije. Imamo čemu da se nadamo u martu na olimpijskim kvalifikacijama u Podgorici. Imale smo dosta tehničkih grešaka u prvom poluvremenu, Španjolke koje su nevjerovatne u tranziciji su to znale da kažnjavaju. Ali kada smo se sastale u svlačionci dogovorile smo da moramo da budemo strpljive u napadu i da će se sigurno stvoriti šansa. Tako je bilo, imale smo Ljubicu Nenezić koja je bila izvanredna na golu. Žao nam je što nijesmo u borbi za neku od medalja, ali ova generacija sa nekim djevojkama koje će se oporaviti za naredna takmičenja, ima što da pokaže u budućnosti. Uoči prvenstva cilj je bio da prođemo u glavnu rundu, moramo da budemo zadovoljne ovim rezultatom, jer nam puno nedostaju i Milena Raičević i Tatjana Brnović, to je osjeti na terenu, jer bi imale dužu klupu - kazala je Jovanka Radičević.

 

Pratite nas!