Lokomotiva će biti motivisana u Podgorici, njihove igračice bile su agresivne u prvom međusobnom duelu, a tako će biti i u subotnjem, ali Budućnost Bemax je prvi put ove sezone favorit pred svojim navijačima i želi dva boda, kazala je desni bek Jelena Vukčević uoči duela protiv hrvatskog predstavnika u 12. kolu Lige šampiona.

„Plave“ će u subotu (16 h) odigrati prvi meč pred svojim navijačima u 2023. godini.

Poslije dva vezana gostovanja i poraza od Rapida iz Bukurešta i Meca, biće to prilika da izabranice Bojane Popović protiv hrvatskog predstavnika ostvare drugu pobjedu u međusobnim duelima, a peti trijumf u elitnom takmičenju ove sezone.

Lokomotiva je u dosadašnjem dijelu takmičenja upisala remi i 10 poraza, pa se nalazi na posljednjem mjestu grupe B.

- Lokomotiva će sigurno biti motivisana. Prošlog puta sve igračice bile su agresivne, očekujemo slično i u ovom meču. Imamo dosta motiva, posebno jer igramo kod kuće, a svaka od nas se uželjela nastupa u ,,Bemax areni”. Probaćemo da smanjimo greške, posebno iz utakmica sa Rapidom i Mecom. Naporno treniramo i trudimo se da ispravljamo greške. Nadam se dobroj partiji. Prvi put smo favoriti kod kuće, ima pritiska, ali je i privilegija što smo u takvoj ulozi, daćemo sve do sebe, energija će biti na zavidnom nivou, podrška između nas neće faliti, a to nam može donijeto dobar rezultat. Nadam se da ćemo ih nadmudriti na terenu - kazala je Vukčević.

Prvi međusobni duel koji je odigran 24. septembra u Zagrebu pripao je našem timu – 25:24.

- Nadam se da ćemo pokazati najbolju partiju, neće biti lako, ali borićemo se za pobjedu. Imamo još mnogo toga da pokažemo. Sigurna sam da ćemo na teren izaći sa dobrom energijom. Pokušaćemo da smanjimo greške - kazala je lijevi bek Mari Plamenova Tomova.

Ulaznice po cijeni od tri eura biće u prodaji na šalterima „Bemax arene“ u petak i subotu od 10 do 16 sati.

Pratite nas!