Reprezentativke Crne Gore od danas su na okupu - za dva dana čeka ih prvi meč protiv Francuske u Danskoj u ,,Zlatnoj ligi”. Ovo je je prvo okupljenje našeg nacionalnog tima od decembra prošle godine i nastupa na SP u Japanu.

,,Lavice” će u Danskoj igrati još protiv domaćina i Norveške - sve renomirani protivnici.

Selektor Per Johanson pozvao je 15 rukometašica, a na spisku nema nekoliko djevojaka koje su iz opravdanih razloga odsutne, među njima Marta Batinović, Jelena Despotović i Matea Pletikosić.

- Teško je pričati o očekivanjima u ovakvoj situaciji. Imaćemo samo jedan zajednički trening u ovom sastavu, a definitivno će nam faliti ostale igračice. Sigurna sam da ćemo dati trenutni maksimum, a rezultat je, u ovom slučaju, u drugom planu. Ono što možemo je da igramo kao tim i uživamo u svakoj sekundi meča. Želja nije upitna - kazala je golmanka Ljubica Nenezić.

Za Ljubicu je prava stvar što se ekipa okupila i što će ovo biti prve provjere za ono što ih čeka u decembru, upravo u Danskoj.

- Prava stvar je što smo se okupili, jer znamo da nećemo imati puno vremena za dodatna okupljanja pred Evropsko prvenstvo. Vjerujem da ćemo ,,Zlatnu ligu” iskoristiti na najbolji način - poručila je naša golmanka.

 

Spisak

Na spisku selektora Johansona je 15 igračica: golmanke Ljubica Nenezić (Dunarea Braila, Rumunija), Tea Marinović (Šambre), lijeva krila Majda Mehmedović (Budućnost) i Dijana Mugoša (Podravka, Hrvatska), desna krila Jovanka Radičević (Budućnost) i Dijana Ujkić (Gloria Buzau, Rumunija), pivoti Ema Ramusović, Tatjana Brnović i Nikolina Vukčević (Budućnost), lijevi bek Đurđina Jauković (Brest, Francuska), srednji bekovi Itana Grbić i Sara Gugač (Budućnost), desni bekovi Andrea Klikovac ( Bukurešt, Rumunija), Sanja Premović (Dunarea Braila, Rumunija) i Katarina Džaferović (Budućnost).

Pratite nas!