Kolo prije kraja regularnog toka sezone, šampionat u Švedskoj je prekinut, a Rukometni savez te zemlje će u petak proglasiti šampiona (Alingsas) ili poništiti sezonu.

Neće biti plej-ofa za titulu, ni baraža za opstanak, koji je trebalo da igra Guif Zorana Roganovića.

Proglašeni su najbolji strijelci, a 1. mjesto dijele Hampus Olson iz Malmea i momak čije prezime jasno govori odakle je - Vilijam Bogojević.

Lijevi bek Savehofa, čiji je otac rođen u Crnoj Gori i ima naše državljanstvo, dao je 181 gol.

Klasu je potvrdio i u Ligi šampiona, u kojoj je postigao 48 golova, od čega čak 12 u pobjedi nad Tatran Prešovom (30:29).

Iako ima tek 22 godine, ima veliko iskustvo, jer je u Handbolsliganu debitovao još 2014.

Nakon šest sezona u elitnom rangu, 195 centimetara visoki bek napušta Švedsku i u naredne dvije godine igraće za jedan od najboljih danskih klubova, Bjeringbro-Silkeborg.

S obzirom na to da još nije igrao za reprezentaciju Švedske, ima sve preduslove da nastupi za „lavove”.

S njim je nekoliko puta razgovarao i Roganović, ali se on i dalje nada pozivu Švedske, sa kojom bi imao mnogo veće šanse za medalje.

Ali, ako bi zaigrao za Crnu Goru, riješio bi se problem još jednog desnorukog beka i dobili bismo sjajnu ekipu za naredna dva olimpijska ciklusa - Nebojša Simić i Vladan Lipovina imaju po 27 godina, Miloš Vujović i Nebojša Simović po 26, Miloš Božović i Stefan Čavor po 25, Branko Vujović još ni 22, Aleksandar Bakić 19, a u kadetskoj reprezentaciji ima nekoliko veoma talentovanih igrača.