Olivera Vukčević se ne predaje. Gluva je na komentare tipa: „Mogla si više, nijesi ni dio pokazala...”.

Bivša rukometašica Budućnosti, Jagodine, Meca i Erda, trenutno je u Šapcu, članica je Medicinara. Možda još sezonu ostane u ovom klubu čiji je trener Sandra Kolaković.

- Čujem razne komentare, ali, ako mogu da kažem, gluva sam na sve to iz razloga da bih izdržala. Najbolje sama znam koliko mogu. Osjećam i vidim da ovo nije moj maksimum.

Djevojka iz Podgorice pokriva poziciju lijevog krila. Po potrebi, a igrom slučaja je bilo tako od polusezone, igrala je na još nekim mjestima. Zbog povreda i promjena Medicinar je u pauzu ušao sa 4. pozicije.

 - Ne znam kako smo uspjeli da dođemo do četvrte pozicije. Povrede su nam pravile strašan problem, zbog čega smo i mlađe igračice morali da uključimo. Divim se Sandri i Upravi kako su uspjeli da nas od silnih promjena i povreda, dovedu do 4. mjesta. Ostali smo čak i bez važne igračice koja pokriva poziciju pivota, koju sam na kraju ja pokrivala.

Olivera je u Srbiji.

- Nisam znala hoće li se liga brzo nastaviti. Ovdje sam dok ne vidim šta će biti sa ligom.

U stanu je sama, nema problema da dan osmisli.

- Nalazim sebi posao, uglavnom vrijeme provodim u radu. Volim i da kuvam, čitam, a i učim. Uključila sam sve te lijepe stvari koje volim.

Zna Olivera da je teško zamijeniti rad u dvorani sa treningom kod kuće. Ali...

- Puno stvari možemo, ako imamo volju, da uradimo za sebe kod kuće. Iskreno, umorim se od treninga. Imam čak i upalu mišića. Ako puno radiš onda aktiviraš mnoge mišiće.

Samoća nikome ne prija, ali komunikacija sa najbližim i prijateljima uljepšava dane.

- Sama sam u stanu, ali, već sam kazala, dan mi prođe u raznim aktivnostima. Nađem sebi posao. U svakodnevnoj sam komunikaciji sa porodicom. Ponekad me drugarica posjeti. Naravno, ne idemo svi kod svakoga.

Dalje?

- Ljudi iz kluba ponudili su mi ugovor za narednu sezonu. Najverovatnije ću ostati, ali, unaprijed da ništa ne pričam, tako je najbolje.

Za našu rukometašicu dobar rad u Medicinaru je izuzetno važan.

- Zadovoljna sam radom, Sandra odlično obavlja posao. Posebno mlađe igračice mogu puno da nauče.

Prati najviše izdanja nacionalnog tima.

- Iskreno, reprezentaciju najviše pratim. Imamo nove, mlade igračice, dobro su se pokazale. I dalje imamo ono najvažnije - borbenost. Ne daju na sebe, a to nam je u krvi.

Pratite nas!