Itana Čavlović čeka na povratak kući. Sezona u Mađarskoj je nedavno završena, nema više takmičarskih aktivnosti, a nekadašnja rukometašica Budućnosti, od naredne sezone nastupaće za novi klub. Dunajvaroš je prošlost, ali sa dobrom sezonom oprostila se od ekipe u koju je došla nakon dvije godine igranja u Turskoj.

- U Mađarskoj sam. Neka što sam još uvijek ovdje, nego ne znam termin povratka kući. Propustila sam šansu da se vratim organizovanim prevozom, ali sam u kontaktu sa našom Ambasadom i u iščekivanju povratka. Do tada treniram, aktivna sam, ovdje još nijesu nastupile stroge mjere. Mogu da trčim, radim neke vježbe, a svakodnevno od kluba dobijam plan i program. Mada, kažem, situacija je u ovom gradu mnogo bolja nego u ostalim djelovima svijeta.

Očekivano je sport stao, mnogo toga će biti drugačije kada se krene u nove obaveze, a Itana se ne plaši onoga što dolazi. Vjerovatno će vrlo brzo potpisati ugovor sa novim klubom.

- Prije svega želim da istaknem da sam živjela da dođem u Mađarsku i igram najjaču ligu na svijetu. Bio mi je potreban ovakav nivo kvaliteta da se vratim u ritam. Za to mi je poslužila sezona koja je bila dobra. Zadovoljna sam više početkom, a kasnije, kako su počeli problemi, nas - strankinje su manje koristili za igru.

Osim Đera i Šiofoka, Itana kaže da su sve ostale ekipe bile izjednačene.

- Smatram da je uz Ligu šampiona, liga Mađarske najjače takmičenje. Ako izuzmemo dva najbolja tima, svako svakoga je mogao da pobijedi. Moja ekipa je, na primjer, bila izjednačena sa FTC-om do posljednjih pet minuta.

Posebno zadovoljstvo je bilo igrati protiv Đera.

- Sjećam se da sam još kao mlađa u ŽRK Budućnost dva puta protiv Đera bila prekobrojna, a imala sam ogromnu želju da budem u sastavu. Sjećam se, takođe, da sam 2012. godine bila jedna od mlađih igračica koja je nosila medalje i bila uz pehar koji je moja Budućnost podigla. Sve to je nekako i pojačalo želju da igram protiv Đera. I dočekala sam. Pitali su me nakon prve utakmice odakle mi tolika energija, želja... Konačno sam ostvarila san, bio je odgovor.

Kao mlad igrač stigla je iz Budućnosti u Jagodinu, a onda u Tursku.

- Kod kuće je najljpše. U inostranstvu tek vidiš koliko si jak i koliko je važno da se čuvaš. Definitivno me ojačao boravak u Turskoj i Mađarskoj, a prvi ino angažman pripremio za moguće napore i prepreke - ispričala je Čavlović.

Pratite nas!