Trening i knjiga najbolji su saveznici Katarini Džaferović u danima koji su prošli i koji dolaze. Mlada rukometašica Budućnosti smatra da je obaveza svakog građanina Crne Gore da poštuje propise kako bi se što prije vratili obavezama.

- Mislim da niko ne smije da zaboravi da zdravstveni radnici i svi koji se izlažu riziku, kod kuće imaju porodice. Naše je da ostanemo kud kuće, mislim da nije teško - poručila je Džaferović.

Nema razlike među sportistima po pitanju volje za trening. Sport nedostaje...

- Prva sedmica pauze mi je prijala. Ali, fali puno rukomet. Kriza za sportom. Međutim, stvarno se trudim da sve što smo dobili od kluba ispoštujem, kao i svi. Održavam kondiciju, istina, nije to ni blizu kao što je kod zajedničkog rada, ali i na ovaj način, u kućnom ambijentu, možemo da uradimo puno korisnih stvari. Volja je najvažnija. Ima dana kada mi se, možda, manje trenira, ali motivacija ne fali jer znam zbog čega treniram.

Porodični ambijent olakšava dane bez svih onih aktivnosti na koje je mlada osoba, inače, navikla.

- Gledam serije, filmove, čitam, učim... Imam vremena za sve. U kontaktu sam sa svima: društvom, koleginicama, trenerima...

Desni bek ,,plavih” koristi vrijeme predaha za knjigu.

- Učenica sam trećeg razreda podgoričke Gimnazije, gledam da što više obaveza oko škole završim. Izostajala sam zbog treninga, a sada stižem sve. Program kod kuće je odlično osmišljen, a profesori nam maksimalno pomažu i izlaze u susret.

Kaća jedva čeka povratak na teren.

- Sigurna sam da ćemo svi, koliko god da bude potrebno, pokazati strpljenje i volju da ovaj period preguramo.