Đurđina Malović, povremena crnogorska reprezentativka, početkom maja potpisala je ugovor sa Lublinom. U Poljsku je stigla 7. jula kada se pridružila ekipi koju će od ove sezone voditi Kim Rasmusen, što će biti prilika da uči od jednog od boljih trenera. Đina je u prethodnom periodu nastupala za FTC i MTK-a.

- Prvi utisci su pozitivni, zadovoljna sam, prijatno iznenađena i vidim sebe ovdje. Ekipa je dobra, a zadovoljna sam što ću raditi sa jednim pravim stručnjakom. Ovo je novo iskustvo i vjerujem da ću opravdati povjerenje.

Bivša rukometašica Budućnosti u karijeri je bila suočena sa povredama i dugim oporavkom, što je mnogo usporilo njen očekivani rukometni razvoj.

- Želim da se pokažem u najboljem izdanju. Potrudiću se da zaslužim što veću odgovornost i značajniju ulogu. Daću sve od sebe. Nije prvi put da dolazim u neku novu ekipu, svjesna da od starta moram da krenem jako. Imam dobar osjećaj, radujem se svemu što dolazi.

Poljska liga kreće od septembra, Lublin ima visoke ciljeve, a u Evropi, u drugom po kvalitetu takmičenju, da dogura što dalje.

- Dobili smo raspored utakmica, sistem je sličan, još nijesmo došli do faze analize, ali upoznaćemo se, sigurna sam, dobro.

Đina je u ekipi sa Andrijanom Tatar.

- Puno mi znači, u Crnoj Gori smo se dogovarale, a ovdje smo jedna drugoj podrška. Srećna sam što smo u istom klubu.

Zanimljivo  da je pomoćni trener u Lublinu Monika Marzec, koja je nastupala za Budućnost.

- Iskreno, Monika nam je velika pomoć. Kao druga majka, lijepo nas je dočekala, uz nas je što puno znači. Ona zna naš jezik, mentalitet, naše glave... Zaista joj dugujem veliku zahvalnost - kazala je Malović.

 

Pratite nas!