Do ove sezone bila je u dresu Budućnosti - u junu ga zamijenila dresom Krima. Novopečena crnogorska reprezentativka Matea Pletikosić je 12. jula stigla na pripreme nove ekipe.Vjeruje da će uz kvalitetan rad, po čemu je poznat tim iz Slovenije, doći do željenih minuta i forme kroz Ligu šampiona. Cilj je da pomogne klubu u elitnom takmičenju, ali i da se što kvalitetnije spremi i konkuriše za šampionat Evrope.  

- Ove sedmice idemo u Mađarsku da igramo sa Fehervarom. Zaista, puno i kvalitetno se radi. Zadovoljan sam, a najvažnije da imam potrebnu slobodo u igri, a vjerujem da ću se dobro uklopiti - kazala je Matea.

Situacija u klubu je stabilna.

- Za sad je sve ok. Čuvamo se. Nigdje ne smijemo da idemo - trening, kuća i restoran. Družimo se između sebe, jednostavno, moramo da se pričuvamo od virusa.

Nedostaje Podgorica, ali nova sredina pruža velike mogućnosti.

- Došla sam da igram. To je prioritet, prije svega želim da se dobro osjećam. Izabrala sam dobro mjesto, gdje se kvalitetno radi, a sebe spremam i za ono što dolazi. Sigurno da se pripremama reprezentacije neću priključiti bez jedne utakmice.

Kakva je ekipe?

- Svi smo mladi, ima puno prostora za napredak. Ekipa apsolutno ima ogroman potencijal.

Legla joj j sredina, ekipa, briji dane do početka Lige šampiona.

- Samo da krene, svi smo se uželjeli takmičenja.

Pratite nas!