Prvi turnire rumunskog šampionata obilježile su ekipe koje imaju Crnogorce na terenu ili klupi.

Poslije tri kola, prva na tabeli je Dobrođea sud Igora Radojevića i Nebojše Simovića, zahvaljujući boljoj gol-razlici od ĆSM Bukurešta, Dinama i Minaur Baja Marea.

I najprijatnija iznenađenja su „naši“ klubovi - Steaua Nemanje Grbovića je peta sa sedam bodova, jer je neočekivano pobijedila Potaisu iz Turde, koja sa dvije pobjede dijeli 6. i 7. mjesto sa Buzauom Pera i Vuka Miloševića.

Buzau je danas neočekivano lako pobijedio tim u kojem su Miloševići bili prethodnih godina, Politehniku iz Temišvara (28:22), a igrač odluke je bio upravo Vuk sa šest golova i odličnom igrom u odbrani.

Tim Pera Miloševića će u nastavku sezone biti jači, jer će neophodnu radnu dozvolu dobiti i pivot iz Pljevalja Admir Pelidija, koji je igrao odlično na pripremnim utakmicama.

Istu dozvolu čeka i Marko Lasica, čiji je Fagaraš upisao pobjedu i dva poraza.

Steaua je u 1. kolu neočekivano igrala neriješeno sa Sućeavom, ali je potom pobijedila Potaisu i Vaslui. Grbović je na ta tri meča dao 10 golova.

Lider Dobrođea je redom rušila Bakau (22:19), Magnu Botošani (30:17) i Rešicu (29:21), a Radojević i Simović su veći doprinos imali u odbrani.

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve