CSKA je ove sezone upisao četiri poraza na 18 utakmica, a samo je Crnogorac dva puta srušio skupi projekat Sergeja Šiškarjova - Vlatko Đonović.

Nekadašnji pomoćnik u najuspješnijim danima Dragana Adžića u Budućnosti i reprezentaciji Crne Gore je kao trener Astrahanočke preko moskovskog tima stigao do finalnog turnira Kupa Rusije.

Domaće su u Astrahanu slavile 24:22 i tako ponovile uspjeh iz oktobra, kada su u Superligi Rusije istog rivala savladale 23:19.

- Dogovorili smo se da ćemo ovaj meč odigrati za našeg direktora Genadija Lebedjeva, koji je preminuo na kraju prošle godine. To je bio snažan udarac za nas, ali nas je ujedinio. Drugi put u sezoni smo savladali veoma dobru, jaku ekipu CSKA. Možemo da izgubimo, ali kada igramo sa srcem, kao sada, uvijek ću biti srećan - rekao je 51-godišnji Baranin.

Đonović sjajno radi u Astrahanu, o čemu govore i rezultati, jer je prošle sezone bio četvrti i stigao do finalnog turnira Kupa Rusije, a ove je izgubio samo od Rostova (27:22).

Koliko znači ekipi, najbolje se vidjelo protiv Lade, jer je u njegovom odsustsvu zbog zdravstvenih problema tim iz Toljatija slavio 33:28.