Dvije velike zvijezde crnogorskog rukometa rođene su na današnji dan, 23. oktobra.

Jedna prije tačno četiri decenije u Nikšiću, Alen Muratović.

Sjajni bek je bio najbolji igrač prve crnogorske reprezentacije u bilo kom kolektivnom sportu koja je nastupila na velikom takmičenju, Evropskom prvenstvu u Norveškoj 2008. godine.

Upravo je Muratović golom iz deveterca donio remi protiv Austrije, koji je "lavove" i zvanično odveo u baraž, u kojem je preskočen Portugal za plasman u Skandinaviju.

Muratović i drugovi su tada stigli do druge faze EP, što "lavovima" više nikada nije pošlo za rukom.

Igrao je za Sutjesku, Budućnpst, Lovćen, sa kojim je osvojio dva Kupa (jedan SRJ, drugi SCG), a potom igrao za španske Kangas i Valjadolid, prije nego što ga je Flensburg 2008. godine učinio najskupljim rukometašem svijeta.

Nažalost, u Njemačkoj je doživio tešku povredu i 2010. završio karijeru, ali se 2013. vratio na teren u dresu Kangasa. I još igra u Asobal ligi, iako je danas zvanično zakoračio u petu deceniju.

Tačno sedam godina nakon Muratovića, rodila se jedna od najvećih crnogorskih rukometašica svih vremena, Jovanka Radičević.

Nabrajati šta je sve osvojilo najbolje desno krilo svijeta bilo bi Sizifov posao. Dovoljno je reći da je evropska šampionka u reprezentativnoj i klupskoj konkurenci i olimpijska vicešampionka.

Više puta je proglašavana za najbolje krilo svijeta i Evrope, a koliko znači svakom timu ne može se ni opisati. Dovoljno je reći da je jedno od rijetkih krila koje može da riješi velike utakmice.

Alen i Joka su pomogli i u pokretanju našeg portala, jer su pisali blogove povodom otvaranja mnerukomet.me.

Blogeri, srećan vam rođendan!