Rukometaši Crne Gore izgubili su od Poljske 27:20 i izgubili šansu da se bore za treće mjesto u grupi I i plasman na kvalifikacioni olimpijski ciklus. Malo prije utakmice ,,lavovi” su saznali, nakon što je Španija savladala Sloveniju, da su i teoretski izgubili šansu da se bore za prolaz u četvrtfinale Svjetskog prvenstva.

Ponovo je i večeras do izražaja došla slabija realizacija, a domaćin ništa specijalno nije igrao. Istina, razbranio se golman Mateuša Korneckog (16 odbrana), a odličan na golu bio je i naš Nebojša Simić sa odbranom manje.

Poljska protivnik koji je možda i mogao da se savlada, bez obzira na tanji roster (falili Božović, Stevan Vujović i Grbović), ,,lavovi” su od početka imali probleme da dođu do gola. Do prvog su došli tek u sedmom minutu, kada je Poljska vodila 3:0.

Sredinom prvog poluvremena naši momcu su pokazali da, ipak, mogu ofanzivno da se nose sa rivalom, što im je donijelo minus od gola, a Branko Vujović je u 27. minutu, prvim golom, donio izjednačenje - 8:8.  Zatim je Sićko vratio prednost, a Vasilije Kaluđerović je drugi put iznudio sedmerac, koji nije iskoristio Miloš Vujović. Poljaci su još dva puta bili precizni i na odmor otišli sa 11:8. Naš tim je u prvom poluvremenu izgubio 11 lopti…

U nastavku meča, u 36. minutu, domaćin je imao šest golova prednosti. I pored slabije igre naš tim je u 50. minutu smanjio na 21:18, što nije poremetilo Poljake jer su ponovo sa dva vezana gola vratili prednost na ,,plus pet”.

Miloš Vujović je bio najefikasniji u našem timu sa pet golova, po četiri su dali Branko Vujović i Radojica Čepić…

Posljednji meč na SP Crna Gora odigraće u nedjelju sa Slovenijom.

 

FOTO: IHF

Pratite nas!