Rukometašice Crne Gore, u kvalifikacijama za Olimpijske igre, igraće na turniru 2 ili 3, što će biti poznato nakon utamice za peto mjesto na SP u Japanu.

Na turniru 2 igraće bronzani i šestoplasirani sa SP, kao i Kina, drugoplasirana sa azijskog kvalifikacionog turnira. Čeka se još samo da se odluči ko će biti druga evropska selekcija - Švedska ili Mađarska.

Ako izgube od Njemica u meču za 7. mjesto u Japanu, Šveđanke bi vizu za OI tražile kao šestoplasirane sa EP. U slučaju pobjede selekcije „tri krune“, šansu da se domogne Tokija imala bi Mađarska, koja je bila sedma na EP u Francuskoj.

Na turniru 3 igraće selekcije koje osvoje 4. i 5. mjesto na SP, Rumunija kao četvrtoplasirana sa EP i Sjeverna Koreja, koja je bila treća na azijskim kvalifikacijama.

U slučaju pobjede nad Srbijom, moglo bi da se desi da „lavice“ vizu za OI traže protiv dvije selekcije sa kojima su se sastale u grupi C - Rumunijom i Španijom.

 

TURNIR 1: drugoplasirani sa SP, sedmoplasirani sa SP, Argentina, Senegal

TURNIR 2: trećeplasirani sa SP, šestoplasirani sa SP, Kina, selekcija sa EP (Švedska ili Mađarska)

TURNIR 3: četvrtoplasirani sa SP, petoplasirani sa SP, Rumunija, Sjeverna Koreja

Po dvije prvoplasirane selekcije sa kvalifikacionih turnira izboriće vizu za Tokio. Plasman na Olimpijske igre pored domaćina, izborili su Francuska, Brazil, Južna Koreja i Angola.

 

Pratite nas!