Lovćen, Budvanska rivijera i Mornar 7 stigli su do maksimalnog učinka nakon dva kola u najjačoj crnogorskoj ligi (sjutra igraju Budućnost Podgorica-Jedinstvo).

Aktuelni šampion je u prvom kolu (drugo odigrano prošlog vikenda) bio uspješniji od Brskova (27:15), a najefikasniji su bili Draško Kaluđerović sa šest i Igor Marković sa pet golova, dok je gol manje postigao Vuk Latković. Kod gostiju Boris Savić pogodio je četiri, Predrag Sošic tri puta...

Budvanska rivijera u gostima kod Berana 1949 slavila je 29:20 - Đorđo Peruničić postigao je osam golova, tri manje Luka Novaković, četiri Radivoje Đođić i Luka Došljak... Lazar Pešić upisao je 15 odbrana. Kod domaćina na nivou je bio Nemanja Marsenić sa devet golova.

Mornar 7 je nakon trijumfa nad Jedinstvom, večeras savladao i Komove 30:28, uz sedam golova Luke Mrdaka.  Po pet dali su Stefan Ražnatović, Edin Beharović i Jovan Marojević. Duško Trifunović i Milija Kastratović dali su  šest golova u porazu svoje ekipe.

Do prvih pobjeda stigli su Tivćani i Pljevljaci.

Partizan 1949 slavio je 33:29 protiv Danilovgrada - Veselin Drakulović postigao je sedam, Vukan Pejović šest, a kod gostiju istakao se Miloš Krivokapić sa 13 golova.

Dobre partije sa gola pružili su Ivan Čule i Stefan Đurđevac (12 odbrana).

Rudar je bez problema slavio protiv Sutjeske (25:16) - Filip Racković dao pet golova, a po četiri - Dragan Jelušić, Nemanja Matović i Aleksa Knežević.  Dejan Čolović sa gola brojao je do 13. Najviše - šest golova kod Nikšićana postigao je Đorđe Šljukić.