Povreda ramena zaustavila ga je protiv Hrvatske, ali se na velika vrata vratio i lavovski završio posao u pobjedi protiv Srbije.

Miloš Božović stisnuo je zube, odigrao sjajno i sa ekipom se radovao prvoj pobjedi na evropskim prvenstvima.

- Nakon problema sa ramenom, situacija je bila bolja, medicinski tim je uradio vrhunski posao na čelu sa Andrijom Damjanovićem. Osjećao sam se bolje i donijeli smo odluku da igram protiv Srbije. Odluka je bila ispravna, igrao sam bez bolova i uspio da pomognem ekipi i zbog prve pobjede sam presrećan.

U meču sa puno preokreta, naši igrači vodili su četiri, gubili tri gola razlike, uspjeli su da iskažu veći stepen stabilnosti u finišu.

- Ono što sam priželjkivao, a to je da dođemo do egala, bilo je sa Srbijom. U egalu znači da si uradio dobar posao. Juče je bilo tako, a svako od nas je dao od sebe po nešto, Simić na golu, ostali u napadu i u odbrani. Sve je to bilo dovoljno za prvu pobjedu.

Lakše se diše.

- Znamo koliko smo radili da dođemo do ovoga. Bio sam srećan nakon pobjede, ali ne onoliko koliko protiv Danske, tada je bilo: ,,Vau, šta nam se desilo“! Zaista smo radili dosta, prva pobjeda je došla, sve je super, zdravi smo, idemo dalje, sjutra nas čeka Bjelorusija. To je najvažnije.

,,Lavove“ očekuje meč odluke, sjutra protiv Bjelorusa, koji su pobijedili Srbiju, a izgubili od Hrvatske. Igraće za narednu fazu. Beč nije daleko.

- Očekujem tešku utakmicu. Vidjeli smo u prethodne dvije kako su igrali. To je reprezentacija sa ozbiljnim igračima, snimićemo ih, vidjećemo gdje su griješili, ali ćemo i vidjeti gdje smo mi pravili greške. Probaćemo da ispravimo neke stvari. Najvažnije da se oporavimo. Idemo na pobjedu i prolaz u drugu fazu.

Bjelorusi su fizički odlično spremni, sa nekim pojedincima koji bi mogli da naprave problem odbrani našeg tima.

- Biće velika borba, a ja, opet, priželjkujem egal i da ne dozvolimo bilo kakvo rezultatsko odstupanje. Naravno, bilo bi odlično u finišu da uđemo sa pet razlike, ali... To je izuzetno snažan protivnik. Igrači su visoki i teški. Na nogama teški, možda ih treba ostaviti na većem prostoru, pa ih pomjerati fintama jedan na jedan. Anđelić i još neki igrači u punom zaletu to mogu da riješe.

Cilj je prvi ostvaren, pobjeda je upisana, a sa Bjelorusima naši igrači i stručni štab mogu puno toga da riješe.

- Prva pobjeda nam je dala psihičko rasterećenje. Napokon se desila. Imali smo manji pritisak od samih sebe, jer toliko puta smo bili blizu, a opet ništa. Ali, to je sada iza nas, idemo dalje, hladne glave.  

Priželjkuje Božović i još više tečniji napad.

- Nadam se da će prva pobjeda, jer smo rasterećeniji, uticati pozitivno na sjutrašnju igru.

 

Pratite nas!