Od 2015. do 2017. godine, Norveška i Holandija su igrale tri velika meča.

I sva tri puta su slavile Skandinavke - 2015. u finalu Svjetskog prvenstva (31:23), godinu kasnije u meču za zlato na šampionatu Evrope (30:29), te 2017. u polufinalu Mundijala (32:23).

I večeras (20.30) će igrati veoma važan meč, jer „lale” imaju imperativ pobjede ako žele da igraju polufinale EHF Eura. To bi im bio drugi trijumf u sedmom međusobnom meču na velikim takmičenjima.

- Znamo da je Holandija bez nekoliko važnih igračica. Ali, u pitanju je izuzetno dobar tim, sa nekoliko rukometašica na koje moramo da obratimo pažnju - rekla je norveška pivotkinja Hajdi Loke.

Hrvatska je šokirala sve sa tri pobjede u grupnoj fazi, a danas (18.15) tražiće i četvrtu protiv Rumunije, kojom bi došla nadomak polufinala.

- Sanjam o polufinalu, mislim da sanjaju i djevojke. Ali, ne želim da to sebi usadimo u glave, da ne bismo previše razmišljali o budućnosti. Nadamo se da ćemo dogurati dotle. Daćemo sve od sebe i, kao i uvijek, ostaviti srce na terenu - istakao je selektor Nenad Šoštarić.

U grupi I, u kojoj od 18.15 igra Crna Gora sa Rusijom, od 20.30 časova Francuska se sastaje sa Španijom.

- Iako počinjemo sa četiri boda, to ne znači ništa. Ne smijemo da razmišljamo o sjutrašnjem meču sa Rusijom ili bilo čemu drugom. Samo Španija smije da nam bude u mislima. Španjolke su uvijek posebno motivisane protiv nas, jer smo ih često eliminisale - istakla je Amandin Lejno.

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve