Do kraja grupe I Francuska, Rusija i Danska boriće se za polufinale, Crna Gora i njena naredna dva rivala - Švedska i Španija - nemaju šansi da igraju ni utakmicu za 5. mjesto.

Čini se da su „lavice“ prikazale najviše od ta tri tima, jer su od finalista prethodnog EHF Eura, Rusije i Francuske, nezasluženo poražene.

- Svi smo zadovoljni i ponosni izdanjima. Nije nam se dalo da uzmemo bodove, ali mislim da bi trebalo da nastavimo u ovom ritmu i to će nam se vratiti - naglasila je DIjana Mugoša.

Meč sa Šveđankama je sjutra od 18.15 časova.

- Dobro se poznajemo i mislim da možemo da odigramo dobro protiv Švedske. Daćemo maksimum, a mislim da je mnogo bitno da osvojimo bodove zbog samopouzdanja za ono što nas očekuje u martu.

Recept za igru se zna.

- Trebalo bi da igramo isto kao protiv Francuske i Rusije - jako u odbrani, pametno u napadu i da, naravno, posljednjih pet minuta preokrenemo u našu korist, a ne da izgubimo koncentraciju i imamo pad u igri.

Moguće je da će Kim Rasmusen, kada već nema takmičarskog naboja, dati šansu i djevojkama iz druge postave, među kojima je i 25-godišnje krilo Podravke.

- Naravno da smo spremne. Strpljivo čekamo šansu i kad nam se ukaže svaka od nas će to da iskoristi najpametnije što može - poručila je Mugoša.

Druga najmlađa članica reprezentacije, Anastasija Babović, zadovoljna je izdanjima Crne Gore.

- Pokazale smo da možemo da igramo sa svakom ekipom, ostavile smo srce na terenu na svakoj utakmici, posebno na posljednjoj protiv Rusije. Nedostajala nam je duža klupa, još samo neka izmjena da bismo pobijedile Rusiju i Francusku, ali mislim da smo u ovom sastavu pokazale dosta. Iza nas su jako dobre četiri utakmice. Moglo je i bolje, naravno, ali mislim da smo pokazale dosta kvaliteta.

Mlada Beranka sjutra slavi 20. rođendan i najmlađa je golmanka na Evropskom prvenstvu. Izborila se, ipak, za status prve zamjene Marte Batinović i pokazala da se na nju može računati.

- Srećna sam i ponosna zbog toga. Mnogo mi znači svaki minut na golu reprezentacije, ne postoji veća čast za mladu igračicu nego da predstavlja svoju zemlju. Vjerujem da je ovo samo početak.

Babović je u novembru prošle godine pokidala prednji ukršteni ligament, zbog čega je pauzirala gotovo godinu.

- Nisam očekivala da ću opšte biti ovdje. Godinu sam bila bez rukometa, ali vrijedno sam radila i duboko u sebi vjerovala u ovo. Baš zbog toga sam ponosna na sebe, kad vidim gdje sam sad i gdje sam bila prije godinu.

Crna Gora želi da pokaže kvalitet na posljednje dvije utakmice.

- Cilj je da pokažemo da možemo da igramo još bolje, da budemo na većem nivou nego na prethodnim utakmicama. Hoćemo da ostavimo srce na terenu, samo sa malo više koncentracije. Na ove dvije utakmice moramo da damo maksimum, da bismo se pripremile za ono što nam je najvažnije sljedeće godine - olimpijske kvalifikacije. Obje ekipe su jako kvalitetne, sigurno nam neće biti lako, ali mislim da možemo da igramo sa njima na veoma visokom nivou - zaključila je Babović.