Vrijeme je za ono što se čeka godinama - utakmice Evropskog prvenstva za rukometašice u „Morači”.

Tim Bojane Popović večeras (18 časova) na startu grupe D sudariće se sa velikim dužnikom, Španijom, a dva boda bi značila puno i u glavnoj fazi u Skoplju.

Odavno se ovaj meč najavljuje kao najteži, ali selektorka spušta loptu.

- Ne mogu da kažem da je najjači mogući rival, svi su teški, ali prvi je suparnik i iziskuje posebnu pažnju. Svaki početak je i važan i težak, najviše smo pričali i spremali se za Španjolke. Znamo ih, igrale su dva turnira pred takmičenje, imamo informacije. Imaju svoj stil, neće ga mijenjati, a na nama je da odgovorimo. Važno je da imamo dobru gustinu u odbrani, da spriječimo njihov protok lopte unutar devet metara. Iako su nižeg rasta i nemaju izrazite šuterke, moramo da im prekidamo napade, jer one idu u duele, izbore dosta penala - rekla je Bojana.

„Lavice” nisu savladale „ratnice” od 2012. godine, bilo je i bolnih i nezasluženih poraza, sada je najveća šansa za osvetu.

- To ne gledamo, ovo je nova utakmica, jedinstvena, kao i svaka. Takođe, ovo je nova generacija, koja ne zna šta je bilo prethodnih deset godina, niti je to važno. Bavimo se ovom utakmicom, a ne onim šta je bilo ranije - zaključila je Popovićeva.

Jedan od najvećih aduta je Milena Raičević, zdrava i spremna da se sudari sa timom sa Pirineja i svim ostalim.

- Prvi korak je Španija, za koju smo se najviše pripremale. Kao i na svakom prvenstvu, prva utakmica je najbitnija. Imamo cilj, to je Skoplje, a želja nam je da prenesemo što više bodova u Skoplje. Znamo koje su povoljnosti ako bi prenijele četiri boda - ističe iskusni srednji bek.

Tim Huana Ignasija Pradesa je dobro skeniran.

- To je nezgodna ekipa, ima brze, prodorne igračice. Biće nam potrebno, prije svega, dosta strljenja u odbrani. Igraju dug napad, uspavljuju rivale na taj način i traže pad koncentracije da završe akcije. Moraćemo da se fokusiramo na svaki detalj, posebno u završnicama - naglasila je Milena.

Pratite nas!