Povreda Nebojše Simovića je poremetila koncepciju stručnog štaba rukometne reprezentacije Crne Gore.

Stameni Cetinjanin je glavni igrač odbrane, koja je trebalo da bude jedan od najvećih aduta „lavova“ na Evropskom prvenstvo.

Zato i ne čudi što je sportski direktor Draško Mrvaljević razočaran.

- Sada se mijenja jako puno stvari. Simović je jedan od standardnijih igrača, šef naše, čovjek od kojeg puno zavisi. On je bio jedini specijalac zadužen za glavnu ulogu u sve tri vrste odbrane - 3-2-1, 5-1 i 6-0. Do sada je jako profesionalno i korektno odradio posao, pokazao je veliki kvalitet i sigurnost. Bio je taktički nezamjenljiv i najvažniji u bilo kojoj formaciji - kaže Mrvaljević.

Na selektoru Zoranu Roganoviću i njegovim saradnicima je da nađe zamjenu za 26-godišnjeg pivota.

- Simović je prihvatao da je njegova glavna uloga defanzivca, a sada moramo da tražimo alternativu. Imamo tri ili četiri igrača koji po iskustvu i stažu mogu da pokriju tu poziciju, ali je problem što je ne igraju u klubu. Biće jako teško prilagoditi se taktičkim idejama selektora Roganovića i spremiti nekog novog igrača za tu odbranu. Na toj poziciji bi mogli da budu neki bekovi, ali je problem što oni igraju u napadu, a praktično je nemoguće da se igra u oba pravca kada ste u centru odbrane - naglašava Mrvaljević.

Poziv je naknadno upućen Vuku Lazoviću, koji u nedjelju igra za korejski SK Houks i nakon toga stiže u Crnu Goru.

- Lazović dolazi iz Južne Koreje i biće mu potrebno nekoliko dana da mu se organizam privikne na vremensku razliku. Otežavajuća okolnost je i što nije bio u reprezentaciji nijedan dan otkada smo mi u stručnom štabu. Vidjećemo koliko ćemo moći da odgovorimo na ovaj nedostatak. Igrači moraju da budu svjesni još veće odgovornosti i da daju veći doprinos. Biće puno teže odigrati dvije prijateljske utakmice u Sloveniji i još tri u prvoj fazi Evropskog prvenstva u Gracu, jer će se mnogo više od njih zahtijevati. Vidjećemo koliko će moći da se prilagode - zaključio je Mrvaljević.

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve