Protiv šestostrukog šampiona svijeta ,,lavovi” priželjkuju idealan meč. Crna Gora je u kvalifikacijama i baražu pobjeđivala velesile, ali nikada nije bila bolja od šampiona ili favorita na nekom velikom takmičenju.

Prvi meč u glavnoj fazi SP naš tim očekuje sjutra (18h) sa Fancuskom od koje je izgubila (36:27) u glavnoj rundi EP 2022. godine.

- Iznenaditi takvu selekciju u ovom trenutku, bez jednog od najboljih igrača, bilo bi veliko čudo. Ali uvijek sam potencirao timsku snagu, slogu i zajedništvo. Ako izađemo sa takvim pristupom, kao što smo mnogo puta do sada, smatram da možemo da igramo sa svima. Siguran sam da pristup i sve što pripremamo za meč neće doći u pitanje - kazao je selektor Zoran Roganović.

Naš tim će sva tri meča (Slovenija i Poljska) odigrati bez Nemanje Grbovića koji se povrijedio u trijumfu nad Čileom. Nedostajaće pivot i to dosta protiv velesile kakva je ekipa za koju nastupa Nikola Karabatić.

- I prošle godine smo odigrali dobru utakmicu. Imamo iskustva igranja sa njima. Malo brine, a što sam vidio u meču u Slovenijom, je da su im sudije vrlo naklonjene, kao što su im bile prošle godine i protiv nas, što znači da se opet gleda moć koju imaju u svjetskom rukometu. Na nama je da odigramo čvrstu odbranu, potpomognuti mladim Miodragom Ćorsovićem i siguran sam da ćemo biti vrlo dobri - istakao je selektor.

,,Lavovi” će glavnu rundu početi sa dva boda, po četiri imaju Francuska i Španija.

- Utakmica nam znači ostanak u trci za prolaz u četvrtfinale i volio bih da ova generacija pokaže da je zrela za to.

 

Foto: IHF

 

Pratite nas!