Budućnost je odigrala dobru utakmicu i zasluženo došla do pobjede kojom je zaključila grupnu fazu, kazao je trener Dragan Adžić nakon trijumfa (34:28) protiv Bitighajma u posljednjem kolu preliminarne runde Lige šampiona.

Trofejni trener je istakao da nije bilo lako odigrati duel protiv njemačkog šampiona, imajući u vidu to da su igračice mislima već u dresu reprezentacije i na Svjetskom prvenstvu u Japanu, ali da je cilj ispunjen.

Budućnost u glavnu rundu prenosi četiri boda, a Adžić vjeruje da će se u toj fazi takmičenja vidjeti koliko je bilo značajno to što su njegove izabranice imale šest jakih mečeva u preliminarnoj rundi.

- Odigrali smo dobru utakmicu i zadovoljan sam zbog pobjede kojom smo zaključili grupnu fazu. Djevojke su mislima već u dresu reprezentacije, koju očekuje Svjetsko prvenstvo u Japanu i nije lako igrati ovakve mečeve. Sve igračice su dale doprinos i to me dodatno raduje - naglasio je Adžić.

Zadovoljnstvo je veće i zbog povratka Marine Rajčić.

- To je veliki plus i za reprezentaciju. Grupnu fazu obilježile su i teška povreda golmanke Anastasije Babović, kao i potres mozga koji je doživjela Đurđina Jauković.

Podgoričanke će u glavnoj fazi igrati sa najvećim favoritom za titulu, Đerom, ali i dva potpuna autsajdera, Krimom i Savehofom. Realno, 3. mjesto u grupi 2 bi trebalo da je već u ruci, za nešto više je neophodan kiks Bresta.

- Puno smo dobili u duelima protiv jakih timova u grupnoj fazi i vjerujem da će se to vidjeti u glavnoj rundi. U njoj želimo da pružimo bolja izdanja i spremno dočekamo april, kada ćemo se boriti za ostvarenje cilja, a to je povratak na finalni turnir. Cijenim Bitighajm koji je iskusan tim sa odličnim trenerom. Želim im mnogo uspjeha u nacionalnom prvenstvu i EHF kupu - kazao je Adžić.

Matea Pletikosić je na konferenciji novinare istakla je da je odbrana bila na zadovoljajućem nivou, a da je bilo grešaka i promašenih zicera u napadu.

- Srećna sam zbog pobjede, jer smo popravile igru u odnosu na izdanje u Brestu. To nam je i bio cilj. Idemo sa četiri boda u glavnu rundu i nadam se da ćemo u nastavku takmičenja pružati i bolja izdanja. Odigrale smo dobro u odbrani, bilo je grešaka i promašenih zicera, ali pobjeda je zaslužena i zadovoljna sam zbog toga - kazala je mlada Hrvatica.

Pratite nas!