Rudar gura odlično, cilja finale Kupa, a želi da što konkurentniji bude i u domaćoj ligi. Pljevljaci imaju isti broj bodova (20) kao Lovćen i Budvanska rivijera Budva. Veliki iskorak ovaj tim je napravio pobjedom, u prvom dijelu sezone, nad Budvanima (38:34).

Da li je sve ovo dobro što rade Pljevljaci bilo projektovano od početka sezone?

- Cilj je bio da svaku šansu iskoristimo. Početak nije bio onakav kako smo zamišljali. Nova ekipa, novi igrači, trebalo je malo vremena da se uigramo. I uspjeli smo, zato smatram da možemo još bolje od prvog dijela sezone - kazao je Flip Racković, peti strijelac šampionata (68 golova) i četvrti asistent lige (20).

Racković, koji je u velikom trujumfu nad Budvom dao 12 golova, uz jedan promašaj,  ističe odličan odnos unutar kluba, sjajnu komunikaciju i zdravu konkurenciju.

- Imamo, prije svega, zdravu komunikaciju, zajedništvo i sve to prenosimo na teren. Radimo kvalitetno, momci su odlični i uživamo u igri. Iz dobrih treninga možemo da pokažemo dobre stvari.

Član Rudara smatra da je pobjeda protiv Budve rezultat predanog rad.

- Ništa nije slučajno. A pobjeda je došla u neko pravo vrijeme za nas. Mislim da smo pokazali, a to je bila i želja, da smo u oba takmičenja konkurentni. Prošle godine stali smo u polufinalu Kupa, u ovoj želimo korak dalje. Znači, cilj je finale, a ako se ukaže šansa i da osvojimo Kup - jasan je Racković.

Odlično ide Pljevljacima, a odlično ide i Rackoviću koji je treću sezonu član ove ekipe.

- Ne bih mogao ništa bez saigrača i rada kakav imamo. Drago mi je što sam uspio da sačuvam kontinuitet. Nadam se da će me i zdravlje poslužiti i da ću ispraviti neke greške koje sam pravio prošle sezone.

Izdvojio je Racković kolegu Nemanju Vukovića, najboljeg strijelca (86) i asistenta (36) prvenstva.

- Znači nam mnogo. Kada imate igrača takvog kalibra uvijek možete da se oslonite i da učite od njega. A mi imamo od koga da naučimo.

Napomenu je prvotimac Rudara i stabilno stanje u klubu.

- Uslovi su odlični. Najvažnije da smo ispoštovani u svakom smislu, na terenu i finansijski. Ova sezona je stabilnija od ostalih, nadam se da će svaka naredna biti takva.

O radu trenera ima sve pohvale.

- Rad je baš neprikosnoven što se tiče našeg podneblja - jasan je Racković.

 

FOTO: privatna arhiva

 

 

 

Pratite nas!