Dušan Simonović je dobio novi mandat na mjestu predsjednika Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Simonović je dobio jednoglasnu podršku delegata, a Skupštini je prisustvovao 41 od 47 članova.

Nakon uspješnih godina, posebno u kolektivnim sportovima (2019. je šest naših nacionalnih selekcija učestvovalo na najvećim takmičenjima - svjetskim i evropskim prvenstvima), slijedi izazovan period.

Olimpijske igre odložene za narednu godinu, kvalifikacije tek predstoje, a finansijsko stanje u nacionalnim savezima je daleko od zadovoljavajućeg.

Crnogorski sportisti imaće, kao i uvijek, maksimalnu podršku olimpijskog komiteta, naglasio je, nakon izbora, Simonović.

- Želimo da COK ostane otvorena kuća za sve sportiste i sportske radnike, da se zajedno dogovoramo, konsulutujemo oko planova i strategija naših zajedničkih aktivnosti. Tako je bilo i do sada, tako će biti i ubuduće - kazao je on.

Simonović je rekao da vjeruje da će crnogorski sportisti i ubuduće imati uspjeha na najvećoj sceni, donositi medalje, ali naglasio da za državu kao što je naša i kolika je naša - i sami nastupi na velikim takmičenjima trebalo bi da se cijene i doživljavaju kao uspjeh.

- Podrška koju daje COK je važna i mi ćemo nastaviti da je pružamo u skladu sa našim mogućnostima, kao što je bio slučaj i do sada. Ipak, iskren da budem, maksima - važno je učestvovati - je itekako važna kod malih zemalja, i mislim da tome teže svi koji imaju broj stanovnika kao Crna Gora, bazu kao što je naša... Mislim da je naša javnost sve više toga svjesna i da to tako i prihvata - rekao je Simonović.

 

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve