Koronavirus je promijenio život u Crnoj Gori, uticao je i na sport. Takmičenja su prekinuta, a sada i treninzi. Većina ekipa je na prinudnom odmoru, trako i lider Prve lige za rukometašice - Levalea 2010.

Danas smo pozvali trenera Dragana Đurđevca, koji je sinoć odradio posljednji trening sa djevojkama.

- Poštujemo naredbu, spas je, možda, što je vrijeme lijepo, prijatno pa se nešto i vani može raditi. Tipa u Podgorici, u Tološkoj šumi, a toga je u izobilju u Nikšiću. Koje su i kakve mjere što se tiče treninga u dvorani, to nam niko ništa nije saopštio, osim da je stopirana liga. Da li će biti stopirani trenzi u dvorani to ne znam. Ali, vjerujte mi, razmišljam samo da ostanemo svi zdravi. Pošteno da vam kažem, mi nećemo u Ligu šampiona, toga je svjesna sva Crna Gora i one i ja sa njima. Neka izađu iz ovoga zdrave, kao i svi mi, a imaćemo vremena da se bavimo sportom i one i ja - kazao je strateg nikšićke ekipe.

Liga je prekinuta u najnezgodnije vrijeme.

- Kako bude drugima, tako će biti i nama. Praktično smo došli pred kraj lige, ali, kao što vidite, svijet je u haosu. Svjedoci smo da su stale mnogo jače lige svijeta, gdje se milioni i milioni vrte.

Đurđevac smatra da je najvažnije strpljenje i poštovanje pravila. Život je - ispred svega.

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve