- Svaka djevojka je dala svoj maksimu, nijesmo dozvolile nijednom protivniku da nas nadigra i lako nas pobijedi. Bile smo te koje smo se svima suprotstavile i drago mi je zbog toga, dovesti Francusku i Rusiju na samo gol je velika stvar i mogu samo da čestitam djevojkama zbog toga. Ovo je po meni uspjeh za Crnu Goru - kazala je Majda Mehmedović nakon završenog nastupa na EP u Danskoj.

,,Lavice” su stigle kući zadovoljne, sa dobrim signalima i optimizom za ono što ih čeka u martu u Podgorici - olimpijski kvalifikacioni turnir.

- Ne mogu da kažem da je krajnji ishod nešto što nas krasi, ali s obzirom na to da znam da sve djevojke i stručni štab znaju koliko smo se borili, onda sam prezadovoljna i izdanjima i zalaganjem. Na šest mečeva u Danskoj imale smo samo dva loša poluvremena, ali smo izuzetno dobro igrale. Imale smo dosta problema jer je bilo i nekih povreda, imamo mali fond igračica, ali su „lavice“ ostavile srce na terenu u Danskoj i pokazale da se crnogorski rukomet igra na visokom nivou.

Rezultat i igra na Evropskom prvenstvu u Danskoj za mnoge su pozitivno iznenađenje. Ne samo zbog činjenice da u sastavu nije bilo tri igračice iz starne postave, već i zbog podatka da je Crna Gora nastup na turniru „Zlatna liga“ u oktobru završila sa tri ubjedljiva poraza i to od domaćina Danske, Francuske i Norveške.

- Poslije turnira „Zlatna liga“ u Danskoj u oktobru nijesam očekivala ovakva izdanja, ali mogu samo da kažem da „lavice“ kada obuku ovaj dres, jednostavno ne odustaju do kraja. Borile smo se tokom svih 60 minuta sa svim protivnicima. Bile smo fokusirane na ono što nam selektor Kim Rasmusen i trener Bojana Popović pričaju, da im u potpunosti vjerujemo, tako je i bilo. Nadam se da ćemo popraviti loše stvari sa prvenstva, da ćemo zadržati one dobre i spremamo se za mart kada nas očekuju važni mečevi u borbi za Olimpijske igre. Rumunija je na ovom prvenstvu bila ispod svog nivoa, mnogo bolje su izgledala prije ovog šampionata. Norveška je standardno fenomenalna i dominantna u svim segmentima, tako da biće nam teško, ali imam pozitivne misli nakon ovog prvenstva.

Naše djevojke se vraćaju klupskim obavezama, a na putu do Tokija čekaće ih u martu Norveška, Rumunija i Kazahstana.

 

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve