Gabrijela Markoč predvodiće talentovanu generaciju ŽRK Budućnost II u Prvoj ligi. Velika stvar za Gabrijelu je bila ta što je nekoliko djevojaka nastupalo za prvi tim u Ligi šampiona. Mlade rukometašice u nedjelju igraju protiv Rudara na otvaranju crnogorske najjače lige.

- Počeli smo sa pripremama početkom avgusta, a zvaničnu utakmicu osam mjeseci nijesmo igrali. Ovo će za nas biti novo iskustvo, a vrijednost domaće lige za pet puta se uvećala. Jer, trenutno, zbog virusa, nemamo mogućnost da igramo još neke utakmice koje bi nam koristile. U ovoj sezoni nema Regionalne lige, a djevojkama sam već rekla da svaku utakmicu moraju da doživljavaju kao da je međunarodna ili kao što je prvotimkama Budućnosti Liga šampiona. Jer, imamo jedino ove utakmice i ovo je jedini način da vidimo gdje smo i u kakvom smo stanju - kazala je Markoč.

Zadovoljna je Markoč na koji način su djevojke odradile kompletan pripremni period.

- Super su, zaista, djevojke radile. Odgovorne su bile i van treninga. Teško je sada ocijeniti kompletan rad, ali ovo što je do sada urađeno liči mi na nešto baš dobro.

Markoč je trener kadetske reprezentacije, a gro igračica je u ekipi Budućnosti.

- Kroz domaću ligu se spremamo za naredne utakmice i ciljeve za reprezentaciju, a većina djevojaka je iz naše ekipe.

Mnoge djevojke iz generacije koju vodi Markoč bile su u prvom timu Budućnosti.

- Bio je duži period kada nijesmo bili kompletni i nijesmo kolektivno vježbali. Ali imali smo vremena za sve. Smatram da su do ogromnog iskustva stigle djevojke koje su bile sa prvom ekipom Budućnosti. Kada su se vratile i počeli malo kolektivno da vježbamo, vidjela sam zrelost i tempo koji su pokupili iz prvog tima.

Pratite nas!