Kažu da je najbolja na poziciji desnog krila, da je uporna, istrajna, da je pobjednik. Karakter potpisuje desetkom.

Osvajala je trofeje, igrala za najjače klubove. I vratila se ponovo u Budućnost.

Jovanka Radičević, idol mnogim rukometašicama, zna formulu uspjeha. Dokazala se na terenu i pokazala je koliko je važna za ekipu i reprezentaciju.

Joka je gošća naše rubrike.

Najbolji tim svih vremena po tvom mišljenju?

- Iskreno, podugačak je spisak najboljih svih vremena i ne bih po pozicijama nabrajala, ali koje bih rado spomenula, iz sjećanja, otkada pratim rukomet, svakako su: Bojana Popović, Maja Bulatović, Svetlana Kitić, Anja Andersen, Indira Kastratović i Nataša Cigankova. To su, stvarno, igračice koji zaslužuju da se spomenu kada je rukomet u pitanju.

Najbolji tim od rukometašica sa kojima si igrala?

- To su definitivno igračice sa kojima sam osvojila srebro na Olimpiijskim igrama i zlato na prvenstvu Evrope. To je prava riječ - TIM rukometašica.

Ko su najbolji igrač i igračica sada, ali i svih vremena?

- Svih vremena mislim da je Bojana Popović, a sada Ana Vjahireva, kod rukometaša Ivano Balić svih vremena, a sada Nikola Karabatić.

Sa kim si najbolje sarađivala na terenu?

 - Sa Milenom Raičević.

Kojim dometima stremiš?

- Da budem zdrava ja, moja porodica i prijatelji, jer je to jedino pravo bogatstvo. Sve ostalo dođe i prođe, svi jednog dana završimo karijere i uspjeh je tu ili nije. Ali, najvažnije je biti čovjek i kada mirno možete zaspati, jer znate da nikom loše niste uradil. To za mene nema cijenu. U profesionalnom planu da uvijek dam sve od sebe i da nikad ne odustanem.

Koji rezultat nikad nijesi zaboravila, i u pozitivnom i u negativnom smislu?

- U pozitivnom OI u Londonu i EP u Beogradu. U negativnom dva izgubljena finala sa Vardarom.

Šta si najmanje, a šta najviše voljela da radiš na treninzima?

- Ne volim kamp vježbice (ono što se radi na početku sezone dok ne uđeš u ritam),  to me je uvijek nerviralo. Sve ostalo, gdje ima saradnje bek - krilo ili igra na dva gola, baš sam voljela i uživala.

Da nijesi bila rukometašica, šta bi bila?

- U sportu sigurno, da li u fudbalu ili atletici...

Koji tvoj talenat, zbog sporta, nikad nije došao do izražaja?

- To je sigurno povezano sa estetikom, sve vezano za tretmane, njegu lica, kose i noktiju me baš zanima i volim to. Tako da mislim da bih i u tome bila uspješna.

Omiljena knjiga?

- „Alhemičar” - Paulo Koeljo.

Omiljeni film?

- „The Invisible Guest” (španski).

Najbolja prijateljica u sportu?

- Ne bih izdvajala, jer imam nekoliko sa kojima sam jako dobra sve godine otkada igram rukomet, a pronaći će se one same.

Hobi?

- Pa, iskreno najviše volim da idem na tretmane i naveče da čitam, pogotovo otkada je korona, to mi je najviše i prijalo.

Najbolji savjet u vremenu pandemije?

- Poštujmo mjere i budimo disciplinovani samo tako možemo pobijediti nevidljivog protivnika. I vjerujem da nas je ova situacija naučila da cijenimo život i zdravlje, a da je sve ostalo u životu od danas do sjutra.

Pratite nas!