Danica Pandurević (22) živi i radi u Herceg Novom, članica je ŽRK Tivat i najbolja je sportistkinja ovog grada u 2022. godini. Završila je fakultet za poslovni menadžment u Baru - smjer civilna bezbjednost.

Sezona u najjačoj crnogorskoj ligi bila je dovoljna da golmanka prvoligaške ekipe dođe do vrijednog priznanja.

- Iskreno, očekivala sam nagradu za najbolju rukometašicu, ali nijesam očekivala za sportistkinju grada. To je bio šok, ali sam srećna i ponosna. Prethodne godine rada objedinila sam u ovo vrijedno priznanje. Dugo sam čekala pravu priliku. Napavila sam pravi potez kada sam se priključila ekipi iz Tivta. Dobila sam minutažu i pokazala šta mogu - kazala je Pandurević.

Stigla je iz Trebjese, gdje je prošla sve mlađe reprezentativne selekcije.

Tivat je prošle godine postao prvoligaš, sačuvao je status, a u ovoj sezoni je najbolji drugi tim šampionata.

- Klub je doživio pozitivnu priču. Prošle godine nije bilo lako. Stvari su trebale da legnu. Mnogo utakmica smo izgubili u prvom djelu, a u drugom dijelu sezone falilo je malo sreće. Od ove godine je sve drugačije. Upoznale smo se, počele lijepo da sarađujemo i da igramo jedna za drugu. Pokazujemo kvalitet koji smo imali prošle godine. Odličan rad je dao rezultat, nadam se da ćemo do kraja sezone nastaviti na isti način da igramo. Cilj je da ostanemo tu gdje smo, da se učvrstimo i da dođemo do finala Kupa.

Danici nije teško svakodnevno da putuje od Herceg Novog do Tivta. Uskladila je obaveze.

- Sve je u dobroj organizaciji. Uklopila sam se i na tri fronta dobro funkcionišem. Sami treninzi su kvalitetni, raznovrsni, a odbrana je uvijek u fokusu.

Njene lične ambicije su:

- Iskreno, radim u policiji, branim za Tivat… Samo ako bih dobila ponudu od ozbiljnijeg, jačeg  kluba, razmislila bih o tome da promijenim sredinu.

U sport je ušla 2010. godine. Četiri godine je bila igračica…

- Vidjela sam da se vrši upis članova, došla sam i ostala na terenu. Sa Herceg Novim sam igrala Pionirsku ligu. Kasnije sam postala golmanka i to slučajno. Starijoj ekipi bila je potrebna golmanka i malo po malo - stala sam na gol… Bila sam četiri sezone članica Trebjese.

Kaže da je sport oblikovao kao ličnost.

- Naučila sam da se borim i istrajnija sam. Zaista sam srećna što sam u sportu.

 

Foto: privatna arhiva

 

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve