Katarina Džaferović bila je vrijedna od avgusta i dočekala je svojih pet minuta, spremna je, a očigledno da ovoj kadetskoj reprezentativki, koja ima tek 17 godina, Budućnost vjeruje. Ima i puno povjerenje stručnog štaba na čelu sa Draganom Adžićem.

Desni bek ,,plavih“ od februara do avgusta oporavljala se od povrede leđa.  

- Mislim da sam spremna da iznesem neki teret i nešto što se od mene očekuje u drugom dijelu sezone. Smatram da mogu da ispunim očekivanja trenera i nadam se da ću opravdati povjerenje u narednom periodu. Trenutno se osjećam jačom u odbrani i možda bih u ovom dijelu mogla više da dam, na poziciji dva i tri, ali mogu i u napadu - ispričala je mlada igračica.

Istakla je ljevoruka rukometašica posebnu i ogromnu pomoć od trenera Adžića i Bojane Popović.

- Mnogo, ali baš mnogo su mi pomogli, pogotovu u periodu nakon povrede, jer mi je povratak teško pao. Što mnogo cijenim i zahvalna sam im zbog svega.

Koliko je bilo realno da talentovana rukometašica već od janura bude konkurentna za Ligu šampiona.

Kaća nema dilemu.

- Iskreno sam bila pozitivna po pitanju oporavka i povratka na teren. Znala sam da se za prvi dio sezone neću oporaviti, ali, nakon turnira regionalnog takmičenja u Llubljani, vidjela sam da trener vjeruje u mene.

Rukomet je počela da trenira sa 11 godina.

- Upravo tu, kod Filipa Adžića, zadržala sam se godinu i krenula dalje.

Kaća je, inače, juče bila na treningu najmlađih igračica Budućnosti, iz škole Mini rukometa. Obradovala ih je prisustvom, a i sama bila zadovoljna što se vratila mjestu gdje je napravila prve korake.

Pratite nas!