Još malo i počinje nova, glavna runda Lige šampiona, u njoj Budućnost s ciljem da se u prvoj utakmici 25. januara kod kuće sa Savehofom priđe ozbiljno i osvoje bodovi.

,,Plave“ su dobar dio posla, što se tiče fizičke spreme, uradile krajem prošle i početkom ove godine, u tom dijelu su na visokom nivou, a umor, koji je očekivano prisutan, vjeruju da će nestati u prvom meču.

- Uspješno smo završili četvorodnevni boravak u Ljubljani. Koristio nam je, jer svaki protivnik za nas je odličan protivnik. Iskoristili smo šansu da se uigramo i da vidimo dokle smo stigle. Naravno, još uvijek smo u nekoj fazi uzlazne putanje, a kroz Ligu šampiona bićemo sve bolje i bolje. Ali, svakako da nam je Krim bio odlična provjera. Ima prostora za napredak u odbrani i napadu - kazala je Jovanka Radičević.

,,Plave“ su porazom od Jagodine, istina u oslabljenom sastavu, počele prvi turnir Regionalne lige u 2020. godini, a onda je uslijedila pobjeda nad domaćinom.

- Možemo biti zadovoljni zbog utakmice sa Krimom, a nezadovoljni porazom od Jagodine, to je nešto što ne smije da nam se dešava bez obzira u kom sastavu igramo. Ugled kluba ne smije da se ruši, uz poštovanje Jagodini. Nijesmo bile na maksimalnom nivou,  ali, generalno, sve nam je koristilo, pa čak i taj poraz.

Prostora za napredak ima, što raduje i naše krilo.

 - Uvijek ima prostora za napredak što se tiče odbrane. Nijesmo uvijek i ne  možemo uvijek, biti na vrhunskom nivou, posebno u fazi priprema. Moramo da budemo svjesni stanja u kojem se nalazimo nakon iscrpljujućeg Svjetskog prvenstva i kratkog odmora. Vratile smo se jačem treningu, a umor doprinosi da u odbrani ne budemo još uvijek pokretljive, brze... Nemamo reakciju koju ćemo imati kroz Ligu šampiona.

Dok Budućnost traži prava rješenja da se uigra, Đer i mnogi drugi u Ligi šampiona igraju jaku domaću ligu i već su u takmičarskoj formi.

- Jesu u prednosti. Do prošle godine bila sam dio tima koji je igrao mečeve srijeda-subota, bez previše vremena za trening. Neko moje zlatno pravilo je bolje slabija utakmica, nego najbolji trening. Ipak je utakmica - utakmica, a trening - trening. Bez obzira koje vrste i jačine bio trening, utakmica je nešto što donosi drugačiju fizičku i psihološku pripremu. Đer i ostali sa jakom ligom su u prednosti, ali to ne mora ništa da značu. Kada krene LŠ to se ne broji.  

Počele su ,,plave“ taktičku pripremu za švedskog predstavnika.

- Dobra ekipa, zahtijevaće maksimalan fokus, koncentraciju, jer danas svako svakoga može da pobijedi. Nećemo nikoga potcijeniti, prije svega nemamo pravo to da radim, jer nijesmo ekipa sa 15 vrhunskih igračica, nego spoj iskustva i mladosti. Nemamo pravo da pomislimo, a ne da potcijenimo nekoga.

Brest i premijerni poraz na startu grupne faze LŠ neće se ponoviti:

- Ne smije, ukoliko želimo da odemo na fajnal-for. Iz te utakmice smo naučili mnoge stvari. Znamo cilj, to je završni turnir, koliko god želimo da idemo korak po korak i treba da idemo. Nijesam se vratila u Budućnost da bih ispala u četvrtfinale, već da idem na F4 - poručila je Radičević.

 

 

 

Pratite nas!