Budućnost je okrenuta Krimu, ozbiljnom i uvijek motivisanom protivniku koji će u subotu probati da se boljim odnosom, u odnosu na prethodna dva meča, suprotstavi našem timu u ,,Bemax areni“.

- Već smo igrali sa njima, znamo dobro o kakvoj se ekipi radi. Poznajemo se odlično. Riječ je mladom, fizički spremnom i zahtjevnom protivniku. Vjerujem da ćemo im odgovoriti na najbolji mogući način. Dobro znamo da svaki rival u Ligi šampiona traži maksimalan fokus i temeljnu pripremu. Kao i uvijek Budućnost će se i za ovakvog rivala spremati na pravi način - kazala je Ema Ramusović.

,,Plave“ su u glavnoj rundi zabilježile po pobjedu i poraz. Prve, premijerne bodove naše rukometašice osvojile su protiv Savehofa. Prošle sedmice u Mađarskoj izgubile su od Đera.

- Prije svega, generalno sam zadovoljna. Posebno u segmentu odbrane. Falilo je malo u Đeru da dođemo do boljeg rezultata. U napadu nam je falio gol više, manji broj tehničkih grešaka. Ali, bez obzira na poraz, baš sam zadovoljna. Utisci su pozitivni. Dobili smo neke odgovore i putokaz kako treba dalje da radimo i čemu najviše da se posvetimo. Vjerujem da ćemo u nastavku Lige šampiona igrati još bolje.

Protivnik Budućnosti je na startu glavne faze doživio dva poraza (u gostima od Valčee i kod kuće od Bresta).

Pratite nas!