- Đer ima nevjerovatan potencijal i kvalitet, sa najboljim igračicama iz nekoliko reprezentacija, sa 12 internacionalki. Nama će biti potreban maksimum, ali bez pritiska.

Vjerujem u djevojke, u tim i u ovo što radimo. Igraćemo na vrućem terenu, protiv ekipe koja je sigurno mnogo spremnija za vrhunski rukomet nego prije sedam dana. Potreban nam je najbolji Đer za sve ono što dolazi u martu, aprilu i maju - poručio je trener Dragan Adžić pred put u Mađarsku, gdje ,,plave“ u subotu očekuje derbi sa šampionom Evrope.

Đer je uzdrman nakon slabijih rezultata, poraz od Šiofoka u domaćoj ligi pokazao je koliko i najbolji tim ima mana. Mađarski tim je i u remiju sa Brestom pokazao određenu slabost. Đer je bio pred porazom, jedva je izvukao bod!

- Siguran sam da će se sve ovo, iz posljednja dva izdanja, u subotu pozitivno odraziti na njih. Vjerovatno su igračice bile ušuškane u pobjedama. Nakon svega što je bilo očekujem od vrhunskih igračica mnogo bolju reakciju. Od prošlog završnog turnira ovo je najbolji mogući Đer. Tražiće našu reakciju i vjerujem da će za nas, najbolji Đer, biti najveća dobit.

Šampion se oslanja na tranziciju. U pozicionom napadu igračice djeluju strpljivo i konkretno. Zna se ko i kada šutira, a vrhunskih šutera je puno.

- Ovo će biti test za sve stvari koje radimo. Da li možemo našim potencijalom da pariramo vrhunskim bekovima, a ima ih sedam? Vjerujem da možemo i da ćemo pokazati, da sve ovo što smo radili od jula prošle godine, ide u željenom smjeru. Pariranje njihovom rosteru će pokazati dokle smo stigli i šta treba dalje da radimo za utakmice koje dolaze.

Veronika Kristijansen, norveška reprezentativka, odskočila je u nekoliko posljednjih mečeva. Zadatak više za Budućnost.

- Ona je sedmi bek, šesti je Amanda Kurtović, koja je, takođe, sjajna. Kristijansen je dugo pauzirala, a nije imala ozbiljniju povredu. Svježa je, a u utakmicama u kojima ostale nijesu bile na nekom nivou, bila je najbolja. Tražiće pažnju, jer će i ona i Amanda biti najviše motivisane.

Golmani Kiš i Lejno ne blistaju, možda je i tu šansa za Budućnost.

- Lejno je još uvijek najbolji golman na svijetu. Jedan loš dan ili nekoliko utakmica ne govori o njenom lošem kvalitetu. Kiš je, praktično, riješila posljednje finale Lige šampiona. I na toj poziciji su pokriveni vrhunski. Oba golmana će tražiti maksimum.

Budućnost može na više karata da igra. Adžić u pravi odnos ne sumnja, upravo u ono što je najviše falilo Đeru u protekla dva meča.

- Vrlo je teško naći slabu tačku Đeru. Očekujem njihovu pravu reakciju. Po svakom pitanju imaćemo motivisanog rivala. Remi sa Brestom nije pravo mjerilo njihove snage, mada je francuski tim potvrdio vrhunski kvalitet.

Krila?

- Imaju visoku realizaciju i nije situacija baš takva da ih treba pustiti, ali bekovi su ti koji kreiraju igru i najveća pažnja biće ka njima.

Važan je psihološki moment, koji će u startnim minutama biti na ispitu.

- Očekujem od starta jako motivisanog protivnika i to treba da izdržimo i tokom meču da nametnemo naš stil igre. Naše djevojke su igrale protiv vrhunskih igračica, znale su da ih zaustave, vjerujem da ćemo to pokazati u subotu - kazao je Adžić.

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve