Majda Mehmedović vidi naporan i dug put kroz Ligu šampiona, vidi kvalitetne ekipe, motivisane igračice, a vidi i jaku Budućnost.

Za mnoge Đer se izdvaja.

Za Majdu?

- Đer je uvijek favorit, ali i to je ekipa od koje smo prošle godine izgubili zbog naših grešaka. Ne mogu da favorizujem protivnike, jer znam koliko se mi iz Budućnosti dajemo, koliko se borimo i za mene će Budućnost uvijek biti favorit. I uvijek ću to reći. Svako želi da pobijedi, rukomet je živa igra, a u novom sistemu ima mjesta i prostora za sve - poručila je Majda.

,,Plave” sjutra počinju pripreme u Kolašinu. Prošle su dug, neizvjestan put do dana kada će početi da rade sa loptom. Strast za rukometom i optimizam jači su od svega.

- Ovo je bio težak period za sve nas. Bile smo u iščekivanjima, ali smo konstantno radile tokom karantina i nakon toga. Želja za rukometom svakim danom je rasla. Zato jedva čekamo rad sa loptom. Jer, samo ,,suvi” rad nema snagu ljepote rukometa. Zaista, jedva čekam sjutrašnji trening sa loptom.

Budućnost je u odnosu na prošlu sezonu mijenjala dosta. Stigla su pojačanja, otišle su neke igračice.

- Utakmice ne dobija papir. Tim se stvara tako što svi daju maksimum, a nama predstoji veliki rad i nadam se da nas virus neće sputati i da ćemo sve ono što spremamo prenijeti tamo gdje treba. Budućnost na papiru ima  jaku ekipu, koja je itetako iskusna, što može biti pozitivno. Nadam se samo da neće biti povreda i da ćemo uspjeti da napravimo dobru ekipu koja će se na najbolji način suprotstaviti rivalima.

Pojačanja ,,plavih” će do 12. seprembra imati pomoć od svih da što prije uđu u sistem. Ključni faktor može da bude i taj što se mnoge igračica dobre poznaju.

- Sigurna sam da i to može biti prednost. Lično, vidim drugačiji i brži napad. Neke stvari će se sigurno sa Pino i Lekić  i njihovom energijom promijeniti, a svaka promjena je jako dobra. Moraćemo brzo da se iskombinujemo i priviknemo, vjerujem da ćemo to postići sa željom i radom. Gledam pozitivno na ovu sezonu.

Na desnom beku Budućnost će napadati sa mladim kadrom. Šansu će dobiti Katarina Džaferović i pojačanje iz Rostova Valerija Maslova.

- Trebaće im velika podrška, a nekad igrača treba gurnuti u vatru da bi nešto uradio i da bi se osjećao moćno i jako. Negdje je i naša, Milenina i moja sudbina, bila takva. Kao mlade smo bile ubačene u vatru i ispalo je dobro. Nadam se da će istog karaktera biti i njih dvije. Maslovu ne poznajem, ali za Kaću mogu da kažem da je napredovala i da će tek imati prostora da još više napreduje. Svakako će im značiti vrijeme na terenu.

Pratite nas!