Pripreme za utakmice Lige šampiona za rukometašice Budućnosti ne počinju i ne završavaju se u “Morači”.

- U ekipi sam od početka karijere, ali mogu da vam prenesem mišljenje igračica koje su igrale za naš klub, a to je da se nigdje studiozno i kvalitetno analiza i priprema protivnika ne radi kao kod nas. Potvrdiće vam to i strankinje - kazala je Ema Ramusović.

Pivotmenka Budućnosti smatra da apsolutna dominacija odbrane rješava mečeve.

- Mislim da primjer sa premijere, kada smo od Bresta primile 35, a postigle tri gola manje, potvrđuje da kvalitetna defanziva približava neku ekipu trijumfu. Zaista sam bila srećna nakon posljednje pobjede, prije svega kako smo odgovorile obavezama u odbrani. Bile smo složne, pune energije, što se osjetilo, na kraju krajeva vidjelo po rezultatu.

U našem najtrofejnijem klubu ništa ne prepuštaju slučaju.

- Naša priprema i analiza se ne završava treningom. I pojedinačno se bavimo protivnikom, gledamo klipove, razmjenjujemo mišljenja. U kontaktu smo i van trena.

Za Emu, kao i sve ostale u ŽRK Budućnost, period nakon Bresta bio je izuzetno psihološki težak. Budućnost je imala dva zadatka, mentalno da se uzdigne i pokaže da je u startnom porazu, loš dan umiješao prste.

- Dobile smo šamar, nastavile dalje i bile do kraja uporne u namjeri da sa Bitighajmom i Valčeom odigramo onako kako možemo.

Liga šampiona nastavlja se 1. novembra. Rukometašice Budućnosti gostovaće u Rumuniji. Ema očekuje bolju Budućnost i još bolju Valčeu.

- Nakon utakmice, na pres konferenciji, igračica Valčee Liščević kazala je da su teren “Morače” napustili kao luzeri, a da će kod kuće, sa svojim navijačima, pokušati da se isprave. Moja ekipa je svjesna zadatka u Rumuniji. Izazov je ogroman.

Da li se Ema plaši gostovanja u Rumuniji?

- Nema razloga. Volimo da igramo pred punim tribinama.

Pratite nas!