Đurđina Jauković oporavlja se u Crnoj Gori, završava treću sedmicu rada sa fizioterapeutima Mitrom Vujovićem i Andrijom Damjanovićem, a današnji meč njene ekipe Bresta i Budućnosti gledaće na TV-u.

- Očekujem zanimljiv i dobar meč. Moja ekipa  ove godine nije imali sreće sa povredama, a uz sve to  Monika još ima koronu. Uvijek smo bili u manjku sa bekovima, a u prošlom kolu sa Mecom  desni bek je bila Alisija koja igra desno krilo. U deficitu smo, a inače smo tim koji je navikao da na svakoj poziciji ima po dva dobra igrača i da drži dobar tempo. Sada toga nema. Što se tiče Budućnosti - kod kuće su sa FTC-om i ruskom ekipom odigrali dobro, sigurna sam da će igrati sve bolje i bolje - kazala je Jauković za naš portal.

Naša reprezentativka očekuje pune tribine u Brestu.

-  Pratila sam posljednja dva meča domaće lige i sve je bilo puno. I sa te strane će biti uživanje za jedan i drugi tim. Nadam se da će meč biti interesantan, možda i na mali broj golova, ali vidjećemo.

Brest je na papiru favorit, ali....

- Istina, ali mislim da je naša reprezentacija bila primjer kako se i protiv najjačih može igrati kvalitetno. U kvalifikacijama za OI sa Norveškom pokazali smo da papir ne znači ništa. Najbitnija je želja i motiv. Brest jeste favorit, ali teren uvijek sve pokaže.

A kako teče oporavak naše reprezentativke nakon operacije prednjih ukrštenih ligamenata?

 - Završava se četvrta sedmica od operacije, a posljednje tri radim svakodnevno sa Mitrom i dva puta sedmično sa Andrijom. Između te dvije terapije radim kod kuće. Namjestila sam glavu, možda jeste teško, dosta se radi,ali biću strpljiva. Polako učim da hodam i sve ide kako treba. Nemam bol, a najbitnija je bila operacija koja je odlično prošla. Ovaj period je zaista važan, a najviše vjerujem Mitru i zahvalna sam mu jer se maksimalno posvetio oporavku. Znam kada završim sve ovo sa sa njim da će koljeno biti spremno za druge napore.

 

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve