Poslije osam godina, Vasko Ševaljević se vraća na najveću scenu - u Ligu šampiona.

Kapiten crnogorske reprezentacije potpisao je ugovor na godinu i po sa Vardarom i već za vikend stiže u Skoplje.

Lijevi i po potrebi srednji bek mogao bi da debituje u dresu „crveno-crnih“ 1. februara u meču SEHA lige sa Nexeom, a sigurno će biti na terenu tri dana kasnije na gostovanju Portu.

- Pakujem se, ujutro mi je već let za Skoplje. Sve se izdešavalo u nekoliko dana, ni dlaka na glavi mi nije pomislila da ću otići iz Francuske kada sam se vratio poslije pauze. Iz Vardara su mi dali lijepu ponudu, koja mi je primamljiva i u sportskom i u privatnom životu. Biću bliže kući, a uvijek mi je želja bila da igram na Balkanu - rekao je 32-godišnji Kotoranin za MNE rukomet.

Ševaljević je posljednji put u Ligi šampiona igrao u sezoni 2012/2013, kada je nastupao za Dinamo iz Minska. Potom je dvije godine proveo u njemačkom Hanoveru, a posljednjih pet i po u francuskim klubovima Tuluzu, Trembleu i Istru.

- Velika mi čast i zadovoljstvo što ću godinu i po biti u klubu kao što je Vardar, koji je dva puta bio prvak Evrope. U Francuskoj sam proveo pet i po godina u tri različita kluba i u svakom mi je bilo super. Francuska je ostavila prelijep utisak na mene i veliki je dio mog života i igračke karijere. Radujem se ponovnom igranju Lige šampiona. To mi je dodatna motivacija, nadam se da ću puno doprinijeti ekipi.

Vardar nema rezultate kao prethodnih sezona, pitanje je da li će se domoći osmine finala, a jedan od razloga za to je što na tribinama nema fenomenalnih navijača.

- Iskreno se nadam da će brzo i ovome doći kraj, da će biti ljudi na tribinama. Zna se da Vardar ima jedne od najboljih, a sigurno najvatrenije navijače u Evropi. Vjerujem da ću osjetiti kako je igrati za Vardar u punoj dvorani - zaključio je Ševaljević.

Pratite nas!