,,Lavice“ su spremne za prvi i posljednji kontrolni meč pred put u Japan na SP.

Večeras u 19 sati u Štutgartu naše rukometašice odigraće prijateljski duel sa Njemačkom. Dan kasnije pakuju kofere i kreću na put nade za olimpijske kvalifikacije. ,,Crvene“ će u grupi C otvoriti šampionat 30. novembra sa Senegalom, a seriju lakših duela, pred prvi derbi sa Mađarskom 3. decembra, zatvoriće sa Kazahstanom.

- Naša očekivanja su jasna i vjerujem da ćemo doći do željenog cilja. Naravno, ovo je sport, niko ništa ne može sigurno da obeća. Svi žele da se pokažu i svako dolazi po cilj, tako i mi. Želimo mjesto koje će nas približiti Olimpijskim igrama - poručila je rukometašica Budućnosti Đurđina Jauković, od koje se na lijevoj strani očekuje veliki učinak.

Tajming odlaska i dolaska u Japan je pravi. Imaće dovoljno potrebnog vremena da se adaptiraju na sve moguće uslove i pripreme, posebno, za tri posljednja meča grupe C. Serija jakih utakmica počinje od Mađarke, završava se sa Španijom, a između ova dva derbija ,,lavice“ će odigrati i duel sa Rumunijom.

- Poznajemo dobro protivnike, sve ih cijenimo, kao i prva dva koja su, na papiru, možda i najslabija. Generalno, početak je uvijek težak, a pobjeda na startu će nam značiti. Vrlo je važno da steknemo samopouzdanja do serije izuzetno teških mečeva. Smatram da bi naš balkanski mentalitet i bezobrazluk mogao da presudi sa protivnicima sa kojima smo već imali priliku da igramo - istakla je Jauković.

Nestrpljenje je ogromno, adrenalin je pozitivan.

- Jedva čekamo da počne šampionat.

O večerašnjem protivniku Jauković kaže:

- Dobro će nam doći ovaj meč. Izuzetno cijenimo Njemačku. Ova reprezentacija ima sistem i možemo mnogo toga korisnog za izvučemo.

 

 

Pratite nas!