Reprezentacije su uveliko počele pripreme za EHF Euro, a odigrani su i prvi pripremni mečevi.

I odmah iznenađenje - Holandija, sa kojom bi Crna Gora trebalo da se sastane u glavnoj fazi u Skoplju, savladala je Norvešku u gostima čak 33:24.

Tim bivšeg selektora „lavica”, Pera Johansona, na otvaranju „Interšport kupa” u Stavangeru je dominirao sve vrijeme i imao nekoliko puta i dvocifrenu razliku.

Najefikasnija je bila Angela Malestejn sa sedam golova, Inger Smits je dala pet, dok je kod domaćih najbolja bila Nora Merk sa pet.

U drugom meču turnira, Danska je savladala Brazil 34:22.

Rukometašice Crne Gore večeras će odigrati prvi od dva pripremna meča sa Slovačkom, a testove će imati i njihova dva rivala u prvoj fazi u Podgorici, Španija i Poljska.

„Ratnice” će u 1. kolu turnira u Torevijehi igrati sa Tunisom, za sjutra je zakazan duel sa Egiptom, a za nedjelju sa Švajcarskom.

Poljska će imati znatno teži posao, jer danas u Renu i u nedjelju u Nantu gostuje Francuskoj, koja bi takođe trebalo da bude rival „lavica” u Skoplju.

Ta dva meča u Francuskoj sudiće Crnogorke Jelena Vujačić i Anđelina Kažanegra.

Iz grupe D, koja se igra u Podgorici, posljednja će trening mečeve odigrati Njemačka, koja 31. oktobra igra sa Mađarskom u ponedjeljak u Tatabanji, a dva dana kasnije je duel sa Rumunijom.

Test je juče imala i Slovenija Dragana Adžića, koja je na svom terenu poražena od Hrvatske 27:24 (17:10).

Pratite nas!