Poziciju desnog beka u Budućnosti naredne sezone pokrivaće dvije tinejdžerke - 19-godišnja Valerija Maslova i Katarina Džaferović, koja danas slavi punoljetstvo.

Mlada Ruskinja bi narednih dana trebalo da se pridruži novim saigračicama, a dala je opširan intervju za ruski portal Brzi centar (handballfast.com).

U njemu je objasnila kako je došlo do transfera u Podgoricu.

- Već dvije godine radim sa menadžerkom Anom Đokić, nekada poznatom rukometašicom, između ostalih i Rostova. Počela je da mi prijavljuje ponude oko Nove godine. Bilo ih je iz različitih evropskih klubova, a iz Rusije samo iz CSKA. Moj izbor je bila Budućnost iz nekoliko razloga - rekla je Maslova.

I bivša igračica „plavih“ ju je dobro upoznala sa stilom rada Dragana Adžića.

- Sviđa mi se stil rukometa koji gaji crnogorski klub. Zahvaljujući Đokićevoj, znam dosta kakav je tim i kakav mu je karakter. Ovo je klub iz kategorije onih gdje svaka igračica stoji iza one druge, bori se za nju, za trenera, za svoju zemlju. To ne može da vas ne privuče - istakla je djevojka koja je bila svjetska kadetska šampionka.

Otkrila je i zanimljivu stvar.

- Dobila sam mejl za motivacionim slajdovima. Tekst je na crnogorskom i engleskom jeziku i glavna tema je patriotizam - cijenimo našu zemlju, naš grad i zajedno smo kao jedno. Odmah sam shvatila da to nije kliše, da klub stvarno živi tako.

Na pitanje šta su tri stvari koje je asociraju na Crnu Goru, kao prvu je označila legendu našeg rukometa, nekadašnju saigračicu iz Rostova.

- Prva asocijacija je Katarina Bulatović. Ušla sam u prvi tim Rostova baš kada je ona došla u klub. Odrastala sam i zamišljala da budem kao Katarina. Gledala sam njene utakmice u Budućnosti, kada je činila čuda sa Kristinom Neagu. I onda sam završila sa njom u istom timu! To je bio pozitivan šok. Naravno, Crna Gora ima more i predivne uvale. Takođe, i Crnogorci su velike patriote, to kod mene izaziva veliki respekt - zaključila je Maslova.

Pratite nas!